Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pyszna wieprzowina z pomidorami i octem balsamicznym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 95899" data-attributes="member: 160"><p>Składniki: </p><p></p><p>5- 6 kotletów schabowych (dość cienkich) </p><p>około kilograma pomidorów (jakieś 6 sztuk) - sparzonych, obranych ze skóry i pokrojonych w cząstki </p><p>1 cebula pokrojona w krązki </p><p>5- 6 łyzek octu balsamicznego </p><p>alkohol do podlania miesa (ja dałam jakieś "beleco" a ' la cognac) </p><p>pieprz </p><p>sól </p><p>oliwa </p><p></p><p>NA oliwie obsmażyc cebulę - lekko, ma byc chrupiąca, wlac 1 łyzke octu, zdjąc z patelni. Kotlety oprószyc solą i pieprzem, smażyc na oliwie, 2 - 3 minutki z każdej strony. Podlac alkoholem, odparować. Zdjąc z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Cebule ponownie wrzucic na patelnię, dodac pomidory, dusic ze 4 minuty. Zdjąc z ognia, wlać resztę octu. Zamieszać. Doprawic do smaku. </p><p></p><p>Kotlety podawać z pomidorami i np. makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 95899, member: 160"] Składniki: 5- 6 kotletów schabowych (dość cienkich) około kilograma pomidorów (jakieś 6 sztuk) - sparzonych, obranych ze skóry i pokrojonych w cząstki 1 cebula pokrojona w krązki 5- 6 łyzek octu balsamicznego alkohol do podlania miesa (ja dałam jakieś "beleco" a ' la cognac) pieprz sól oliwa NA oliwie obsmażyc cebulę - lekko, ma byc chrupiąca, wlac 1 łyzke octu, zdjąc z patelni. Kotlety oprószyc solą i pieprzem, smażyc na oliwie, 2 - 3 minutki z każdej strony. Podlac alkoholem, odparować. Zdjąc z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Cebule ponownie wrzucic na patelnię, dodac pomidory, dusic ze 4 minuty. Zdjąc z ognia, wlać resztę octu. Zamieszać. Doprawic do smaku. Kotlety podawać z pomidorami i np. makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pyszna wieprzowina z pomidorami i octem balsamicznym
Top
Bottom