Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pyszne i proste ciasteczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ana_zet" data-source="post: 40241" data-attributes="member: 176"><p>Przepis ten podała mi koleżanka, która jadła te ciasteczka u innej koleżanki, itd. Gorąco polecam, bo są naprawde bardzo, bardzo proste:</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>2 szklanki mąki</p><p>1 kostka masła</p><p>1 serek homogenizowany</p><p></p><p>Sposób:</p><p></p><p>Wszystkie składniki należy zagnieść (trwa to ok 3 minuty).</p><p>Następnie wałkuje się po kawałku, tnie na kwadraty, albo wycina się kółka jak na pierogi i faszeruje czym się chce: brzoskwinią, marmoladą, bananem, jabłkiem, twarogiem, wisniami lub tak jak paszteciki do barszczu: mięsem, masą grzybową, grzybami z kapustą itp. zalepia się albo jak pierogi albo "na koperty".</p><p>Układa się na blasze, piecze ok. 30 minut w 180 stopniach. Można podawać jako paszteciki na ciepło lub jako deser na zimno - dobrze jest osypać cukrem pudrem.</p><p>Robi się szybko, czysto, wałkuje łatwo, ciasto jest bardzo plastyczne.</p><p>same zalety!</p><p>Ania</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ana_zet, post: 40241, member: 176"] Przepis ten podała mi koleżanka, która jadła te ciasteczka u innej koleżanki, itd. Gorąco polecam, bo są naprawde bardzo, bardzo proste: [B]Składniki:[/B] 2 szklanki mąki 1 kostka masła 1 serek homogenizowany Sposób: Wszystkie składniki należy zagnieść (trwa to ok 3 minuty). Następnie wałkuje się po kawałku, tnie na kwadraty, albo wycina się kółka jak na pierogi i faszeruje czym się chce: brzoskwinią, marmoladą, bananem, jabłkiem, twarogiem, wisniami lub tak jak paszteciki do barszczu: mięsem, masą grzybową, grzybami z kapustą itp. zalepia się albo jak pierogi albo "na koperty". Układa się na blasze, piecze ok. 30 minut w 180 stopniach. Można podawać jako paszteciki na ciepło lub jako deser na zimno - dobrze jest osypać cukrem pudrem. Robi się szybko, czysto, wałkuje łatwo, ciasto jest bardzo plastyczne. same zalety! Ania [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pyszne i proste ciasteczka
Top
Bottom