Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pyszne piersi z kurczaka w/g przepisu Piotra Gawlińskiego*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="skanna" data-source="post: 516705" data-attributes="member: 1535"><p>Piersi z kurczaka przekroić - ha, nie wiem czy to wzdłuż czy w poprzek, no tak, żeby kształt był +/- zachowany, tylko kotlecik o połowę cieńszy.</p><p>Posolić i popieprzyć.</p><p>2-3 cebule pokroić w dość cienkie półplasterki i zrumienić na oleju.</p><p>Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć podsmażoną cebulą, wszystko wysmarować mieszanką śmietany i majonezu (3:1), albo samą śmietaną, choć ja wolę z majonezem i piec jakieś 30-40 minut.</p><p>Fotki nie ma bo: a) niezbyt to fotogeniczne, b) właśnie się upiekło, a ja mam tylko kiepski aparat w komórce. Jak się jutro w świetle dziennym uda uwiecznić, to może wkleję.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="skanna, post: 516705, member: 1535"] Piersi z kurczaka przekroić - ha, nie wiem czy to wzdłuż czy w poprzek, no tak, żeby kształt był +/- zachowany, tylko kotlecik o połowę cieńszy. Posolić i popieprzyć. 2-3 cebule pokroić w dość cienkie półplasterki i zrumienić na oleju. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć podsmażoną cebulą, wszystko wysmarować mieszanką śmietany i majonezu (3:1), albo samą śmietaną, choć ja wolę z majonezem i piec jakieś 30-40 minut. Fotki nie ma bo: a) niezbyt to fotogeniczne, b) właśnie się upiekło, a ja mam tylko kiepski aparat w komórce. Jak się jutro w świetle dziennym uda uwiecznić, to może wkleję. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pyszne piersi z kurczaka w/g przepisu Piotra Gawlińskiego*
Top
Bottom