Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pyszne rogaliki na piwie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Limonka" data-source="post: 63055" data-attributes="member: 78"><p>Niezwykle delikatne, kruchutkie, wręcz rozpływające się w ustach i na dodatek banalnie proste.</p><p></p><p><strong>Pyszne rogaliki na piwie</strong></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>Ciasto:</p><p></p><p>3 szklanki mąki</p><p>250 g masła (schłodzonego)</p><p>pół szklanki piwa</p><p>1 opkowanie cukru waniliowego</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p></p><p>Wiśnie z konfitury lub dżem wiśniowy</p><p></p><p>Mąkę, masło i piwo szybciutko zagnieść.( Jeszcze prościej jest wrzucić je do malaksera)</p><p>Ciasto podzielić na trzy części, włożyć do lodówki na godzinę lub dłużej ( można trzymać w lodówce przez noc)</p><p>Następnie wyjąć z lodówki pierwszy kawałek, podsypać mąką, rozwałkować, nałożyć nadzienie i lepić rogaliki. Tak postępować z kolejnymi kawałkami ciasta. Ciasto bardzo szybko mięknie, więc trzeba lepić rogaliki w dość szybkim tempie. </p><p>Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.</p><p>Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Limonka, post: 63055, member: 78"] Niezwykle delikatne, kruchutkie, wręcz rozpływające się w ustach i na dodatek banalnie proste. [B]Pyszne rogaliki na piwie[/B] Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła (schłodzonego) pół szklanki piwa 1 opkowanie cukru waniliowego Nadzienie: Wiśnie z konfitury lub dżem wiśniowy Mąkę, masło i piwo szybciutko zagnieść.( Jeszcze prościej jest wrzucić je do malaksera) Ciasto podzielić na trzy części, włożyć do lodówki na godzinę lub dłużej ( można trzymać w lodówce przez noc) Następnie wyjąć z lodówki pierwszy kawałek, podsypać mąką, rozwałkować, nałożyć nadzienie i lepić rogaliki. Tak postępować z kolejnymi kawałkami ciasta. Ciasto bardzo szybko mięknie, więc trzeba lepić rogaliki w dość szybkim tempie. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pyszne rogaliki na piwie
Top
Bottom