Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1511031" data-attributes="member: 151"><p>Następnym razem użyj innej śmietany, z Piątnicy jest płynna 30% do ubijania, w Biedronce jest dostępna pod ich marką. Ta 36% jest bardzo gęsta, zdaje się zagęszczana karagenem, co powoduje własnie taką konsystencję, zresztą to jest w zasadzie przepis na ganache, a ta masa ma taka być, gęsta i treściwa, a nie lekka jak pianka. Na pewno też lepiej dać więcej śmietany, lub mniej czekolady, wtedy masa będzie lżejsza i bardziej piankowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1511031, member: 151"] Następnym razem użyj innej śmietany, z Piątnicy jest płynna 30% do ubijania, w Biedronce jest dostępna pod ich marką. Ta 36% jest bardzo gęsta, zdaje się zagęszczana karagenem, co powoduje własnie taką konsystencję, zresztą to jest w zasadzie przepis na ganache, a ta masa ma taka być, gęsta i treściwa, a nie lekka jak pianka. Na pewno też lepiej dać więcej śmietany, lub mniej czekolady, wtedy masa będzie lżejsza i bardziej piankowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem czekoladowy
Top
Bottom