Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1511157" data-attributes="member: 151"><p>Prawdę mówiąc, to masa wygląda na zwarzoną, ale może zdjęcie przekłamuje po prostu. Jednak powinna być bardziej kremowa i smarowna, coś jak zmiękczona nutella, chociaż przejrzałam wcześniejsze posty w tym wątku i widzę, że nie tylko Ty miałaś problemy z konsystencją masy i jej ubiciem. Może zależeć to też od czekolady, trzeba więc próbować zmieniać jej markę na przykład.</p><p>Tu podobny przepis choć proporcje nieco inne, ale widać jaka jest konsystencja: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23774&hl=ganache" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...&hl=ganache</a> Masa była gęsta, ale dała się rozsmarować na spodzie bez problemu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1511157, member: 151"] Prawdę mówiąc, to masa wygląda na zwarzoną, ale może zdjęcie przekłamuje po prostu. Jednak powinna być bardziej kremowa i smarowna, coś jak zmiękczona nutella, chociaż przejrzałam wcześniejsze posty w tym wątku i widzę, że nie tylko Ty miałaś problemy z konsystencją masy i jej ubiciem. Może zależeć to też od czekolady, trzeba więc próbować zmieniać jej markę na przykład. Tu podobny przepis choć proporcje nieco inne, ale widać jaka jest konsystencja: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23774&hl=ganache"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...&hl=ganache[/URL] Masa była gęsta, ale dała się rozsmarować na spodzie bez problemu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem czekoladowy
Top
Bottom