Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem - tylko dla dorosłych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="infolinia" data-source="post: 199704" data-attributes="member: 979"><p>Tym kremem przekładam gotowe spody bezowe.</p><p></p><p>3 jajka</p><p>1 szkl. cukru</p><p>2 cukry waniliowe</p><p>1 margaryna "Palma"</p><p>1 i 3/4 kostki masła ekstra</p><p>1/3 szkl. spirytusu</p><p>2-3 łyżeczki kakao</p><p></p><p>Na godzinę przed przygotowaniem kremu tłuszcze wyciągnąć z lodówki aby nabrały temperatury pokojowej.</p><p>Jajka, cukier i cukry waniliowe ubić na parze na bardzo puszystą masę. Następnie garnek wstawić do zimnej wody i miksować aż ostygnie. Palmę i masła zmiksować na jednolitą masę, nie przerywając miksowania stopniowo wlewać masę jajeczną. Kakao rozrobić ze spirytusem i wlać cienką stóżką do kremu. Chwilkę miksować na gładką masę i przełożyć nim gotowe spody bezowe.</p><p>Krem można zrobić w wersji białej nie dodając kakao.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="infolinia, post: 199704, member: 979"] Tym kremem przekładam gotowe spody bezowe. 3 jajka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 1 margaryna "Palma" 1 i 3/4 kostki masła ekstra 1/3 szkl. spirytusu 2-3 łyżeczki kakao Na godzinę przed przygotowaniem kremu tłuszcze wyciągnąć z lodówki aby nabrały temperatury pokojowej. Jajka, cukier i cukry waniliowe ubić na parze na bardzo puszystą masę. Następnie garnek wstawić do zimnej wody i miksować aż ostygnie. Palmę i masła zmiksować na jednolitą masę, nie przerywając miksowania stopniowo wlewać masę jajeczną. Kakao rozrobić ze spirytusem i wlać cienką stóżką do kremu. Chwilkę miksować na gładką masę i przełożyć nim gotowe spody bezowe. Krem można zrobić w wersji białej nie dodając kakao. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Pyszny krem - tylko dla dorosłych
Top
Bottom