Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pyzy na zielono
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="beata-74" data-source="post: 752344" data-attributes="member: 6960"><p>przepis z miesiecznika kuchnia</p><p></p><p>300g szpinaku </p><p>2 łyżki masła</p><p>1/2 szklanki kaszy manny</p><p>2 szklanki startych ziemniaków</p><p>sól masło do polania </p><p></p><p></p><p>Szpinak blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła odcedzamy i drobno siekamy. Przekładamy do rondelka na pozostałe rozgrzane masło dodajemy kasze manna i podsmażamy, starannie mieszając przez chwile , zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem az kasza napecznieje, ziemniaki trzemy ,odciskamy</p><p> nadmiar płynu dodajemy do ciepłej masy szpinakowej dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku ,formujemy pyzy wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy jakies 5 min od wypłyniecia podajemy polane masłem proste i całkiem smaczne danko[ATTACH=full]32651[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="beata-74, post: 752344, member: 6960"] przepis z miesiecznika kuchnia 300g szpinaku 2 łyżki masła 1/2 szklanki kaszy manny 2 szklanki startych ziemniaków sól masło do polania Szpinak blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła odcedzamy i drobno siekamy. Przekładamy do rondelka na pozostałe rozgrzane masło dodajemy kasze manna i podsmażamy, starannie mieszając przez chwile , zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem az kasza napecznieje, ziemniaki trzemy ,odciskamy nadmiar płynu dodajemy do ciepłej masy szpinakowej dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku ,formujemy pyzy wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy jakies 5 min od wypłyniecia podajemy polane masłem proste i całkiem smaczne danko[ATTACH=full]32651[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
pyzy na zielono
Top
Bottom