Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pyzy ziemniaczane z grzybowym sosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 806091" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>500 g grzybów</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>0,5 szkl. bulionu</p><p>0,5 szkl. kwaśnej śmietany</p><p>1-2 łyżki mąki pszennej</p><p>1,5 kg ziemniaków</p><p>100 g boczku</p><p>2 cebule</p><p>1-2 łyżki mąki</p><p>jajko</p><p>po łyżce posiekanej natki i koperku</p><p>łyżka oleju</p><p>mielony kminek</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Grzyby podsmażyć na oliwie. Zalać bulionem, dodać sól, pieprz i kminek, dusić 20 minut. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.</p><p>2. Ziemniaki obrać. Pół kg ugotować, następnie odcedzić i przecisnąć przez praskę. Surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mocno odcisnąć.</p><p>3. Cebulę obrać, pokroić razem z boczkiem. Podsmażyć na oleju. Surową masę ziemniaczaną połączyć z puree. Dodać boczek, cebulę, jajko, mąkę, zieleninę i sól. Z masy ziemniaczanej formować kule. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować, aż wypłyną.</p><p>4. Podawać z grzybami i sosem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 806091, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 500 g grzybów 2 łyżki oliwy 0,5 szkl. bulionu 0,5 szkl. kwaśnej śmietany 1-2 łyżki mąki pszennej 1,5 kg ziemniaków 100 g boczku 2 cebule 1-2 łyżki mąki jajko po łyżce posiekanej natki i koperku łyżka oleju mielony kminek sól i pieprz [B]Wykonanie:[/B] 1. Grzyby podsmażyć na oliwie. Zalać bulionem, dodać sól, pieprz i kminek, dusić 20 minut. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować. 2. Ziemniaki obrać. Pół kg ugotować, następnie odcedzić i przecisnąć przez praskę. Surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mocno odcisnąć. 3. Cebulę obrać, pokroić razem z boczkiem. Podsmażyć na oleju. Surową masę ziemniaczaną połączyć z puree. Dodać boczek, cebulę, jajko, mąkę, zieleninę i sól. Z masy ziemniaczanej formować kule. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować, aż wypłyną. 4. Podawać z grzybami i sosem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pyzy ziemniaczane z grzybowym sosem
Top
Bottom