Quiche twarogowy z warzywami

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
ciasto:

- 20 dag mąki
- 20 dag twarogu
- 5 dag masła
- sól

Wsypać do miski mąkę, posiekać z masłem , dodać twaróg i sól , zagnieść, wstawić na 30 minut do lodówki.
Ugotować warzywa ( ja gotuję zawsze pół paczki mieszanki jarzynowj mrożonej oraz brokuły , kalafior, brukselkę) , odsączyć. Ciasto rowałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę , nałożyć warzywa i zalać masą z 4 jajek wymieszanych z 1/2 szklanki śmietanki, doprawionej solą i ziołami. Wstawić na 45 minut do 200 stopni. Można posypać żółtym serem. Ja tym razem pokruszyłam rokpol i do warzyw dodałam oliwki.
 

Załączniki

  • 1.JPG
    1.JPG
    108.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy