- Sie 11, 2005
- 962
- 0
- 0
ciasto:
- 20 dag mąki
- 20 dag twarogu
- 5 dag masła
- sól
Wsypać do miski mąkę, posiekać z masłem , dodać twaróg i sól , zagnieść, wstawić na 30 minut do lodówki.
Ugotować warzywa ( ja gotuję zawsze pół paczki mieszanki jarzynowj mrożonej oraz brokuły , kalafior, brukselkę) , odsączyć. Ciasto rowałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę , nałożyć warzywa i zalać masą z 4 jajek wymieszanych z 1/2 szklanki śmietanki, doprawionej solą i ziołami. Wstawić na 45 minut do 200 stopni. Można posypać żółtym serem. Ja tym razem pokruszyłam rokpol i do warzyw dodałam oliwki.
- 20 dag mąki
- 20 dag twarogu
- 5 dag masła
- sól
Wsypać do miski mąkę, posiekać z masłem , dodać twaróg i sól , zagnieść, wstawić na 30 minut do lodówki.
Ugotować warzywa ( ja gotuję zawsze pół paczki mieszanki jarzynowj mrożonej oraz brokuły , kalafior, brukselkę) , odsączyć. Ciasto rowałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę , nałożyć warzywa i zalać masą z 4 jajek wymieszanych z 1/2 szklanki śmietanki, doprawionej solą i ziołami. Wstawić na 45 minut do 200 stopni. Można posypać żółtym serem. Ja tym razem pokruszyłam rokpol i do warzyw dodałam oliwki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: