Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Quiche z kabaczkiem i wędzoną makrelą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lis" data-source="post: 283096" data-attributes="member: 626"><p>Przepis pochodzi z Kuchni 10/1999 </p><p>Ciasto: </p><p>20 dkg mąki pszennej </p><p>10 dkg masła </p><p>1/2 łyżeczki soli </p><p>masło do wysmarowania tortownicy </p><p> </p><p>Farsz: </p><p>20 dkg wędzonej makreli </p><p>20 dkg kabaczka </p><p>1 szklanka śmietany 30- procentowej </p><p>4 jajka </p><p>4 łyżki natki pietruszki </p><p>sól, pieprz </p><p> </p><p>Przygotować ciasto: masło posiekać z mąką i solą, dodać 3 łyżki wody, zagnieść i schłodzić w lodówce 30 minut. </p><p>Schłodzone rozwałkować na placek i wyłożyć nim wysmarowaną masłem tortownicę (ścianki na wysokość 3 cm). </p><p>Przygotować farsz: rybę oczyścić z ości i podzielić na kawałki. Kabaczek obrać i pokroić na kawałki. Śmietanę zmiksować z jajami, solą i pieprzem, dodać natkę, wymieszać. Na cieście ułożyc kawałki ryby oraz kabaczka, zalać masą śmietanowo- jajeczną i piec 30 minut w 200 stopniach. </p><p> </p><p>ps. ja bym wcześniej lekko podpiekła spód.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lis, post: 283096, member: 626"] Przepis pochodzi z Kuchni 10/1999 Ciasto: 20 dkg mąki pszennej 10 dkg masła 1/2 łyżeczki soli masło do wysmarowania tortownicy Farsz: 20 dkg wędzonej makreli 20 dkg kabaczka 1 szklanka śmietany 30- procentowej 4 jajka 4 łyżki natki pietruszki sól, pieprz Przygotować ciasto: masło posiekać z mąką i solą, dodać 3 łyżki wody, zagnieść i schłodzić w lodówce 30 minut. Schłodzone rozwałkować na placek i wyłożyć nim wysmarowaną masłem tortownicę (ścianki na wysokość 3 cm). Przygotować farsz: rybę oczyścić z ości i podzielić na kawałki. Kabaczek obrać i pokroić na kawałki. Śmietanę zmiksować z jajami, solą i pieprzem, dodać natkę, wymieszać. Na cieście ułożyc kawałki ryby oraz kabaczka, zalać masą śmietanowo- jajeczną i piec 30 minut w 200 stopniach. ps. ja bym wcześniej lekko podpiekła spód. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Quiche z kabaczkiem i wędzoną makrelą*
Top
Bottom