Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
"baci" Peruginy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 7635" data-attributes="member: 52"><p>Ma przepis na slynne "baci" Peruginy, ale:</p><p>po pierwsze: uzyskanie oryginalnego smaku "baci" jest trudne</p><p>po drugie: jeszcze ich nie robilam</p><p>po trzecie: przepis pochodzi ze strony wloskich milosniczek T...xa / nie wiem, jak wyjdzie w takiej wersji /</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>250 g orzechow laskowych / prazonych /</p><p>3 lyzki cukru pudru</p><p>1 filizanka / wloska, czyli malutka / grzkiej kawy</p><p>30 g masla</p><p>3 lyzki gorzkiego kakao</p><p>250 g czekolady</p><p>- orzechy posiekac dosc grubo, dodac cukier, kawe, maslo i kakao</p><p>- zmiksowac wszystkie skladniki</p><p>- uformowac kulki wielkosci trufelkow</p><p>- czekolade roztopic w kapieli wodnej</p><p>- kulki obtoczyc plynna czekolada i zostawic do wysuszenia na papierze do pieczenia</p><p></p><p>Mam jeszcze przepis na Ferrero Rocher / z tego samego zrodla /. Zreszta na Mniamie ktos chyba podawal cos podobnego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 7635, member: 52"] Ma przepis na slynne "baci" Peruginy, ale: po pierwsze: uzyskanie oryginalnego smaku "baci" jest trudne po drugie: jeszcze ich nie robilam po trzecie: przepis pochodzi ze strony wloskich milosniczek T...xa / nie wiem, jak wyjdzie w takiej wersji / Skladniki: 250 g orzechow laskowych / prazonych / 3 lyzki cukru pudru 1 filizanka / wloska, czyli malutka / grzkiej kawy 30 g masla 3 lyzki gorzkiego kakao 250 g czekolady - orzechy posiekac dosc grubo, dodac cukier, kawe, maslo i kakao - zmiksowac wszystkie skladniki - uformowac kulki wielkosci trufelkow - czekolade roztopic w kapieli wodnej - kulki obtoczyc plynna czekolada i zostawic do wysuszenia na papierze do pieczenia Mam jeszcze przepis na Ferrero Rocher / z tego samego zrodla /. Zreszta na Mniamie ktos chyba podawal cos podobnego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
"baci" Peruginy
Top
Bottom