Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
"chińszczyzna" z zupek chińskich
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 49310" data-attributes="member: 90"><p>Ponieważ lubię makaron z zupek chińskich a miałam przepis na to danie od koleżanki, postanowiłam spróbować. Troszkę zmodyfikowałam po swojemu i wyszło coś takiego:</p><p>30-50 dag mięsa mielonego ( ok. 5 zł)</p><p>3 zupki chińskie (pikantne!) ( ok. 3 zł)</p><p>papryka czerwona spora ( ja kupuję poza sezonem paprykę z przeceny, np, uszkodzone czy zwiędnięte (1 zł)</p><p>20 dag pieczarek</p><p>2 marchewki</p><p>2 cebule</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>Można warzywa świeże zastąpić jakąś mrożonką (nie powinno to kosztować więcej jak 2 zł)</p><p>sól, pieprz do smaku, sos sojowy lub maggi ( ale nie jest to konieczne)</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>wyjąć makaron z torebek, nie rozkruszać za bardzo, dodać wszysdtkie przyprawy z torebeczek, zalać niewielką ilością wody wrzącej, tyle aby makaron spęczniał, przykryć odstawić do spęcznienia ( ew. czasami przemieszać)</p><p>Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w półkrążki lub piórka, jak się zezłoci lekko dodać czosnek i mięso, podsmażyć razem, dorzucić marchewkę, potem paprykę-pokrojone w paseczki ( ew. mieszankę warzywną) na końcu pieczarki. Smażymy mieszając ale pilnując żeby warzywa się nie rozciapały. Wrzucić napęczniały makaron. Smażyć jeszcze wszystko razem do odparowania wszystkich płynów ( jeśli są), doprawić do smaku.</p><p>Koszt ok. 10 zł i cała duża porcja jedzenia spokojnie wystarczy dla 4 osób.</p><p></p><p>Można zrobić bez mięsa, dać wówczas więcej pieczarek, wtedy będzie jeszcze tańsze i też smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 49310, member: 90"] Ponieważ lubię makaron z zupek chińskich a miałam przepis na to danie od koleżanki, postanowiłam spróbować. Troszkę zmodyfikowałam po swojemu i wyszło coś takiego: 30-50 dag mięsa mielonego ( ok. 5 zł) 3 zupki chińskie (pikantne!) ( ok. 3 zł) papryka czerwona spora ( ja kupuję poza sezonem paprykę z przeceny, np, uszkodzone czy zwiędnięte (1 zł) 20 dag pieczarek 2 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku Można warzywa świeże zastąpić jakąś mrożonką (nie powinno to kosztować więcej jak 2 zł) sól, pieprz do smaku, sos sojowy lub maggi ( ale nie jest to konieczne) Przygotowanie: wyjąć makaron z torebek, nie rozkruszać za bardzo, dodać wszysdtkie przyprawy z torebeczek, zalać niewielką ilością wody wrzącej, tyle aby makaron spęczniał, przykryć odstawić do spęcznienia ( ew. czasami przemieszać) Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w półkrążki lub piórka, jak się zezłoci lekko dodać czosnek i mięso, podsmażyć razem, dorzucić marchewkę, potem paprykę-pokrojone w paseczki ( ew. mieszankę warzywną) na końcu pieczarki. Smażymy mieszając ale pilnując żeby warzywa się nie rozciapały. Wrzucić napęczniały makaron. Smażyć jeszcze wszystko razem do odparowania wszystkich płynów ( jeśli są), doprawić do smaku. Koszt ok. 10 zł i cała duża porcja jedzenia spokojnie wystarczy dla 4 osób. Można zrobić bez mięsa, dać wówczas więcej pieczarek, wtedy będzie jeszcze tańsze i też smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
"chińszczyzna" z zupek chińskich
Top
Bottom