Zainspirowana tematem wykorzystania starego pieczywa uczyłam cos takiego:
Składniki (porcha na 2 osoby):
1 śmietana kremówka - 36%
1 kajzerka
2 jajka
0,5 szklanki cukru pudru
1 banan
Wykonanie:
Banana pokroic w plasterki, bułkę w małe kawaleczki. Pozostałe składniki wymieszać mikserem. Na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką wyłożyć kawałki bułki i banana a następnie zalać masą. Odstawić na 15 - 20 minut aby bułka nasiąkła sosem. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku.
Składniki (porcha na 2 osoby):
1 śmietana kremówka - 36%
1 kajzerka
2 jajka
0,5 szklanki cukru pudru
1 banan
Wykonanie:
Banana pokroic w plasterki, bułkę w małe kawaleczki. Pozostałe składniki wymieszać mikserem. Na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką wyłożyć kawałki bułki i banana a następnie zalać masą. Odstawić na 15 - 20 minut aby bułka nasiąkła sosem. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku.