Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
"Duńska" sałatka hot-dogowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1179614" data-attributes="member: 2721"><p>Bardzo ciekawy i bardzo smaczny pomysł na sałatkę o znanej duńskiej czy też szwedzkiej nucie smakowej. Pomysł na niebanalne śniadanie lub ciekawą kolację. Użyjcie parówek dobrej jakości ( tak, wbrew pozorom, są takie, trzeba tylko czytać skład!) a na pewno polubicie to danie tak, jak my. Połączenie dwóch rodzajów ogórków ze słodko-kwaśnym sosem jest naprawdę wspaniałe. Przepis z mojego ulubionego pisma Tina Koch-Backideen, September 2011.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]67083[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>6 liści sałaty lodowej (lub więcej)</p><p>1 ogórek zielony</p><p>2 ogórki konserwowe ( lub sałatka szwedzka ze słoika)</p><p>4 parówki</p><p></p><p>2 kromki pieczywa tostowego</p><p></p><p>dressing:</p><p></p><p>6 łyżek oleju</p><p>3 łyżki octu balsamicznego białego</p><p>1 czubata łyżeczka musztardy</p><p>1 łyżeczka miodu wielokwiatowego</p><p>1/2 łyżeczki cukru</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>Składniki dressingu wymieszać dokładnie. Powinien być słodko-kwaśny.</p><p></p><p>Sałatę porwać na kawałki. Ogórki pokroić w plastry.</p><p>Pieczywo tostowe zrumienić w tosterze i pokroić w niedużą kostkę.</p><p>Parówki pokroić w kawałki i zrumienić na patelni na 1 łyżce oleju.</p><p></p><p>Wszystkie składniki sałatki zalać dressingiem i wymieszać. Sałatkę posypać grzankami i ew. prażoną cebulką.</p><p>Znakomicie smakuje z dodatkiem keczupu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1179614, member: 2721"] Bardzo ciekawy i bardzo smaczny pomysł na sałatkę o znanej duńskiej czy też szwedzkiej nucie smakowej. Pomysł na niebanalne śniadanie lub ciekawą kolację. Użyjcie parówek dobrej jakości ( tak, wbrew pozorom, są takie, trzeba tylko czytać skład!) a na pewno polubicie to danie tak, jak my. Połączenie dwóch rodzajów ogórków ze słodko-kwaśnym sosem jest naprawdę wspaniałe. Przepis z mojego ulubionego pisma Tina Koch-Backideen, September 2011. [ATTACH=full]67083[/ATTACH] 6 liści sałaty lodowej (lub więcej) 1 ogórek zielony 2 ogórki konserwowe ( lub sałatka szwedzka ze słoika) 4 parówki 2 kromki pieczywa tostowego dressing: 6 łyżek oleju 3 łyżki octu balsamicznego białego 1 czubata łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Składniki dressingu wymieszać dokładnie. Powinien być słodko-kwaśny. Sałatę porwać na kawałki. Ogórki pokroić w plastry. Pieczywo tostowe zrumienić w tosterze i pokroić w niedużą kostkę. Parówki pokroić w kawałki i zrumienić na patelni na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki sałatki zalać dressingiem i wymieszać. Sałatkę posypać grzankami i ew. prażoną cebulką. Znakomicie smakuje z dodatkiem keczupu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
"Duńska" sałatka hot-dogowa
Bottom