- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1/2 kg mąki
kostka masła
20 dag cukru
2 jajka i 3 żółtka
otarta skórka z 1 cytryny
cukier puder do posypania
Ze wszystkich składników zagniatamy kruche, ale elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1/2 godzin w temperaturze pokojowej. Z ciasta formujemy wałeczki o średnicy grubego palca i nadajemy im kształt litery S. Pieczemy 12-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.
Z tej proporcji wychodzi ok. 120 ciasteczek.
kostka masła
20 dag cukru
2 jajka i 3 żółtka
otarta skórka z 1 cytryny
cukier puder do posypania
Ze wszystkich składników zagniatamy kruche, ale elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1/2 godzin w temperaturze pokojowej. Z ciasta formujemy wałeczki o średnicy grubego palca i nadajemy im kształt litery S. Pieczemy 12-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.
Z tej proporcji wychodzi ok. 120 ciasteczek.
