Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
"Esy" maślane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 735744" data-attributes="member: 10042"><p>1/2 kg mąki</p><p>kostka masła</p><p>20 dag cukru</p><p>2 jajka i 3 żółtka</p><p>otarta skórka z 1 cytryny</p><p></p><p>cukier puder do posypania</p><p></p><p>Ze wszystkich składników zagniatamy kruche, ale elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1/2 godzin w temperaturze pokojowej. Z ciasta formujemy wałeczki o średnicy grubego palca i nadajemy im kształt litery S. Pieczemy 12-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.</p><p></p><p>Z tej proporcji wychodzi ok. 120 ciasteczek.[ATTACH=full]30439[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 735744, member: 10042"] 1/2 kg mąki kostka masła 20 dag cukru 2 jajka i 3 żółtka otarta skórka z 1 cytryny cukier puder do posypania Ze wszystkich składników zagniatamy kruche, ale elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1/2 godzin w temperaturze pokojowej. Z ciasta formujemy wałeczki o średnicy grubego palca i nadajemy im kształt litery S. Pieczemy 12-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. Z tej proporcji wychodzi ok. 120 ciasteczek.[ATTACH=full]30439[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
"Esy" maślane
Top
Bottom