- Paź 27, 2004
- 2,528
- 0
- 0
Soczyste, proste ciasto bez proszku do pieczenia. Nie mam pojecia co znaczy "koh".
Przepis pochodzi z tej strony: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...e=zdrobov%20koh
5 jajek
10 dkg cukru
10 dkg kaszy manny
10 dkg maki
2 opakowania cukru waniliowego
0,5 l mleka
Jajka wmieszac z cukrem i cukrem waniliowym - ubic na puszysta, jasna mase. Ostroznie wmieszac make i kasze manne. W piekarniku (w formie o rozmiarach 34 x 22 cm) piec 20 minut w 175 stopniach lub na zloty kolor. Pieczone ciasto jeszcze gorace polac mlekiem. Wedlug instrukcji autora(-ki) mleko powinno byc zimne, ale nie wiem, dlaczego.
Zostawic na jakis czas. Podawac najlepiej na cieplo (ja podgrzewam w mikrofalowce przed podaniem).
Przepis pochodzi z tej strony: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...e=zdrobov%20koh
5 jajek
10 dkg cukru
10 dkg kaszy manny
10 dkg maki
2 opakowania cukru waniliowego
0,5 l mleka
Jajka wmieszac z cukrem i cukrem waniliowym - ubic na puszysta, jasna mase. Ostroznie wmieszac make i kasze manne. W piekarniku (w formie o rozmiarach 34 x 22 cm) piec 20 minut w 175 stopniach lub na zloty kolor. Pieczone ciasto jeszcze gorace polac mlekiem. Wedlug instrukcji autora(-ki) mleko powinno byc zimne, ale nie wiem, dlaczego.
Zostawic na jakis czas. Podawac najlepiej na cieplo (ja podgrzewam w mikrofalowce przed podaniem).