- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
"Oscar"
Oscar to sieć barów z gorącymi kanapkami w podziemiach warszawskiego Dworca Centralnego. Możliwe, że w innych miejscach też.
Choć nie jadam ich często zauważyłam, ze jakość kanapek się znacznie obniżyła. Ściślej, cena idzie w górę, a zawartość kanapki - wprost przeciwnie.
dlaczego więc nie zrobić sobie Oscara w domu, w swojej ulubionej konfiguracji...?
1 bułka ciabatta
keczup
ja dałam:
plasterek sera
plasterek wędliny
sałatę lodową
pomidora
cebulę
ogórek
Bułkę naciąć w połowie, górę i dół posmarować keczupem.
Włożyć plasterek sera i wędliny. Nie mogą wystawać poza brzegi kanapki. Kanapkę zapiec w opiekaczu z płytkami typu grill, zamykając całkowicie górną pokrywę opiekacza, tak, by kanapka zrobiła się płaska.
Zrumienioną kanapkę otworzyć ostrożnie z nienaciętej strony, włożyć warzywa.
Udaje się również z kajzerkami
Oscar to sieć barów z gorącymi kanapkami w podziemiach warszawskiego Dworca Centralnego. Możliwe, że w innych miejscach też.

Choć nie jadam ich często zauważyłam, ze jakość kanapek się znacznie obniżyła. Ściślej, cena idzie w górę, a zawartość kanapki - wprost przeciwnie.
dlaczego więc nie zrobić sobie Oscara w domu, w swojej ulubionej konfiguracji...?

1 bułka ciabatta
keczup
ja dałam:
plasterek sera
plasterek wędliny
sałatę lodową
pomidora
cebulę
ogórek
Bułkę naciąć w połowie, górę i dół posmarować keczupem.
Włożyć plasterek sera i wędliny. Nie mogą wystawać poza brzegi kanapki. Kanapkę zapiec w opiekaczu z płytkami typu grill, zamykając całkowicie górną pokrywę opiekacza, tak, by kanapka zrobiła się płaska.
Zrumienioną kanapkę otworzyć ostrożnie z nienaciętej strony, włożyć warzywa.
Udaje się również z kajzerkami

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: