Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Muszę jeszcze wypróbować dodanie tuńczyka do tej "pastelli". Wtedy chyba też dorzucę do niego cebuli, jak w tej propozycji, którą pokazała Linn.
Pamiętam z dzieciństwa, że dość często robiło się tzw. pasty kanapkowe lub śniadaniowe.
Moja ulubiona jest z jajek na twardo, masła i białego sera z dużą ilością pieprzu.
Tylko dawniej nie udziwniało się nazw...
dzis na kolacje kolejna modyfikacja juz sama nie wiem czy pastelli czy to juz cos wogole z typu " pasta z fasoli"
soczewica z puszki
migdały płatki
suszone pomidory
oliwki czarne i zielone
pietruszka natka
dwa ząbki czosnku.
Zrobiłam dzisiaj na kolację i wszystkim smakowało. Dodałam tylko nieco mniej majonezu i jeszcze trochę posiekanego szczypiorku. Polecam zwłaszcza, że można z tym przepisem eksperymentować.