3 duże piersi (wycinamy chrząstki)
wątróbki drobiowe (garstka na dużą pierś – waga przed odżyłowaniem około 400 g)
2 jajka
zmiksować surowe piersi i wątróbki
oraz 2 jajka
doprawić solą/wegetą
posmarować ciutką oleju blaszki
wyłożyć mięso
posypać papryką słodką i przyprawą „do mielonego” Kamis (lub czym kto lubi
)
upiec
można z mięsem i jajami zmiksować pół cebuli
albo obgotować pieczarki i/lub odsączyć np. marynowany czosnek, cebulkę, oliwki ...
wtedy wkładamy porcję mięsa
wciskamy pieczarki lub warzywa i przykrywamy kolejną porcją mięsa
piec w temp. 200-220 stopni przez 40 minut
najlepszy z sałatką z warzyw i oliwą z oliwek
bez pieczywa
w porcji 100g:
B=24
T=3,9
W=1
kcal=137
wątróbki drobiowe (garstka na dużą pierś – waga przed odżyłowaniem około 400 g)
2 jajka
zmiksować surowe piersi i wątróbki
oraz 2 jajka
doprawić solą/wegetą
posmarować ciutką oleju blaszki
wyłożyć mięso
posypać papryką słodką i przyprawą „do mielonego” Kamis (lub czym kto lubi
upiec
można z mięsem i jajami zmiksować pół cebuli
albo obgotować pieczarki i/lub odsączyć np. marynowany czosnek, cebulkę, oliwki ...
wtedy wkładamy porcję mięsa
wciskamy pieczarki lub warzywa i przykrywamy kolejną porcją mięsa
piec w temp. 200-220 stopni przez 40 minut
najlepszy z sałatką z warzyw i oliwą z oliwek
bez pieczywa

w porcji 100g:
B=24
T=3,9
W=1
kcal=137
Ostatnią edycję dokonał moderator: