PIJANA KARKÓWKA
Składniki na 4 porcje
• 8 plastrów karkówki
• sól
• pieprz czarny
• piprz cayenne
• papryka słodka mielona
• przyprawa kamis do grilla
• 3 duże cebule
• 2 łyżki musztardy
• 1 kieliszek wódki
• 1/2 szklanki piwa
• olej do pieczenia
Etapy przygotowania
1. Na dzień przed pieczeniem karkówkę: rozbijamy, nacinamy brzegi, nacieramy przyprawami i musztardą. Wkładamy do głębokiego naczynia.
2. Cebulę kroimy w plastry. Układamy ją na karkówce. Skrapiamy wódką i zalewamy piwem.
3. Na drugi dzień pieczemy wraz z cebulką.
ŚWIETNA SPRAWA!!!
Składniki na 4 porcje
• 8 plastrów karkówki
• sól
• pieprz czarny
• piprz cayenne
• papryka słodka mielona
• przyprawa kamis do grilla
• 3 duże cebule
• 2 łyżki musztardy
• 1 kieliszek wódki
• 1/2 szklanki piwa
• olej do pieczenia
Etapy przygotowania
1. Na dzień przed pieczeniem karkówkę: rozbijamy, nacinamy brzegi, nacieramy przyprawami i musztardą. Wkładamy do głębokiego naczynia.
2. Cebulę kroimy w plastry. Układamy ją na karkówce. Skrapiamy wódką i zalewamy piwem.
3. Na drugi dzień pieczemy wraz z cebulką.
ŚWIETNA SPRAWA!!!
