Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
"Ryba" po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 861291" data-attributes="member: 1443"><p>Przepis znalazłam tutaj, jednak warzywa do tej ryby zrobiłam wg własnego ulubionego przepisu:</p><p><a href="http://www.mantra.pl/styl-zycia/wegetarianskie-swieta-bozego-narodzenia.html" target="_blank">http://www.mantra.pl/styl-zycia/wegetarian...narodzenia.html</a></p><p></p><p>Ryba:</p><p>1 paczka kotletów sojowych</p><p>0,5 szklanki mąki</p><p>1 mała cebula</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>4 liście laurowe</p><p>4 ziela angielskie</p><p>2 łyżeczki mielonego suszu warzywnego</p><p>4 łyżeczki przyprawy do kurczaka (ja mam swoją domową przyprawę, bez glutaminianu)</p><p>1 łyżka sosu sojowego</p><p>2 łyżki oleju</p><p></p><p>Przesypać kotlety sojowe do garnka zalać wodą. Wrzucić, obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka, 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1 łyżeczkę mielonego suszu warzywnego. Po zagotowaniu wody, kotlety powinno się gotować jeszcze około 4 minut. Po tym czasie kotlety można odcedzić na durszlaku. Zostawić do wystygnięcia. Do małej miseczki wsypać mąkę oraz 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka, 1 łyżeczkę mielonego suszu warzywnego, pieprz, odrobinę soli. Dodać tyle wody, żeby powstało ciasto do naleśników o konsystencji gęstej śmietany. Wymieszać. Rozgrzać patelnię. Wlać 2 łyżki oleju. Każdy kotlet zanurzyć w cieście i usmażyć na patelni.</p><p></p><p>Warzywa do ryby:</p><p>3 cebule</p><p>0,5 selera</p><p>2 marchewki</p><p>1 pietruszka </p><p>1 por</p><p>słoik koncentratu pomidorowego (190g)</p><p>3 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>2 ziarna ziela angielskiego</p><p>2 liście laurowe</p><p>sól</p><p>cukier</p><p>pieprz</p><p>suszony lubczyk</p><p></p><p>Warzywa umyć i obrać. Cebulę i por pokroić w półplasterki, seler, marchew i pietruszkę pokroić w zapałkę (można zetrzeć też na tarce o dużych oczkach). Rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć cebulę z porem na złoty kolor, dodać resztę warzyw, oprószyć słodką papryką i wymieszać, podlać wodą i dusić do miękkości. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, lubczyk (ja daję sporo bo lubię, około 2 - 3 łyżeczek), doprawić solą, pieprzem i cukrem, warzywa mają być wyraziste w smaku, słodko - kwaśne i lekko pikantne. Kiedy uda nam się osiągnąć wymarzony smak, układamy rybę na talerzu i pokrywamy warzywami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 861291, member: 1443"] Przepis znalazłam tutaj, jednak warzywa do tej ryby zrobiłam wg własnego ulubionego przepisu: [URL="http://www.mantra.pl/styl-zycia/wegetarianskie-swieta-bozego-narodzenia.html"]http://www.mantra.pl/styl-zycia/wegetarian...narodzenia.html[/URL] Ryba: 1 paczka kotletów sojowych 0,5 szklanki mąki 1 mała cebula sól pieprz 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łyżeczki mielonego suszu warzywnego 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka (ja mam swoją domową przyprawę, bez glutaminianu) 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju Przesypać kotlety sojowe do garnka zalać wodą. Wrzucić, obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka, 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1 łyżeczkę mielonego suszu warzywnego. Po zagotowaniu wody, kotlety powinno się gotować jeszcze około 4 minut. Po tym czasie kotlety można odcedzić na durszlaku. Zostawić do wystygnięcia. Do małej miseczki wsypać mąkę oraz 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka, 1 łyżeczkę mielonego suszu warzywnego, pieprz, odrobinę soli. Dodać tyle wody, żeby powstało ciasto do naleśników o konsystencji gęstej śmietany. Wymieszać. Rozgrzać patelnię. Wlać 2 łyżki oleju. Każdy kotlet zanurzyć w cieście i usmażyć na patelni. Warzywa do ryby: 3 cebule 0,5 selera 2 marchewki 1 pietruszka 1 por słoik koncentratu pomidorowego (190g) 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól cukier pieprz suszony lubczyk Warzywa umyć i obrać. Cebulę i por pokroić w półplasterki, seler, marchew i pietruszkę pokroić w zapałkę (można zetrzeć też na tarce o dużych oczkach). Rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć cebulę z porem na złoty kolor, dodać resztę warzyw, oprószyć słodką papryką i wymieszać, podlać wodą i dusić do miękkości. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, lubczyk (ja daję sporo bo lubię, około 2 - 3 łyżeczek), doprawić solą, pieprzem i cukrem, warzywa mają być wyraziste w smaku, słodko - kwaśne i lekko pikantne. Kiedy uda nam się osiągnąć wymarzony smak, układamy rybę na talerzu i pokrywamy warzywami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
"Ryba" po grecku
Bottom