Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
"tajskie" burgery
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 938585" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]48964[/ATTACH]</p><p></p><p>Swietny przepis z magazynu Delicious:</p><p></p><p>na burgery:</p><p>700g miesa mielonego wolowo-wieprzowego</p><p>50g posiekanych solonych orzeszkow ziemnych</p><p>drobno posiekany peczek szczypiorku</p><p>starty kawalek imbiru (ok 2,5cm)</p><p>starta skorka z 1 limonki i sok z jednej polowki</p><p>do smaku:</p><p>- pieprz</p><p>- sol</p><p>- sos sojowy</p><p>- chilli</p><p>- miod/syrop klonowy</p><p>- ketjap manis (niekoniecznie)</p><p></p><p>na sos:</p><p>- miod</p><p>- sos sojowy</p><p>(proporcja 1:2)</p><p></p><p>dodatkowo:</p><p>- bulki</p><p>- creme frache</p><p>- salata</p><p>- sos chilli (slodko-kwasny)</p><p></p><p>1. Skladniki na burgery wymieszac dokladnie w duzej misce i odstawic na godzine do lodowki zeby sie przegryzlo.</p><p>2. Formowac male placki (powinno wyjsc 10-15) - mozna je w tym momencie zamrozic</p><p>3. Posmarowac placki z obu stron sosem i usmazyc</p><p>4. Burgera ukladamy tak: bulka - creme frache - sos chilli - salata - burger - creme frache - sos chilli - bulka</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 938585, member: 5590"] [ATTACH=full]48964[/ATTACH] Swietny przepis z magazynu Delicious: na burgery: 700g miesa mielonego wolowo-wieprzowego 50g posiekanych solonych orzeszkow ziemnych drobno posiekany peczek szczypiorku starty kawalek imbiru (ok 2,5cm) starta skorka z 1 limonki i sok z jednej polowki do smaku: - pieprz - sol - sos sojowy - chilli - miod/syrop klonowy - ketjap manis (niekoniecznie) na sos: - miod - sos sojowy (proporcja 1:2) dodatkowo: - bulki - creme frache - salata - sos chilli (slodko-kwasny) 1. Skladniki na burgery wymieszac dokladnie w duzej misce i odstawic na godzine do lodowki zeby sie przegryzlo. 2. Formowac male placki (powinno wyjsc 10-15) - mozna je w tym momencie zamrozic 3. Posmarowac placki z obu stron sosem i usmazyc 4. Burgera ukladamy tak: bulka - creme frache - sos chilli - salata - burger - creme frache - sos chilli - bulka SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
"tajskie" burgery
Top
Bottom