Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
"Tiramisu" truskawkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 714127" data-attributes="member: 151"><p>Składniki na 10 porcji</p><p></p><p>- masa z tego przepisu: <a href="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79072507,79072507.html" target="_blank">fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79072507,79072507.html</a></p><p></p><p>tyle że z 500 g mascarpone, ok. 400 g mleka słodzonego skondensowanego i 3 łyżeczek </p><p>esencji waniliowej</p><p>- duża paczka biszkoptów savoiardi</p><p>- 3/4 kg truskawek pokrojonych na ćwiartki</p><p>- sok z 1 cytryny</p><p>- cukier do smaku, ja zużyłam ok. 2 łyżek</p><p>- wódka owocowa (np. żurawinowa Bobeline jakiej użyłam)</p><p></p><p>Truskawki mieszamy z sokiem z cytryny i posypujemy cukrem, odstawiamy na min 1/2 </p><p>godziny żeby puściły sok. </p><p>Masę ubijamy jak w linku podanym wyżej. </p><p>Do prostokątnego i głębokiego naczynia szklanego wkładamy jedną warstwą biszkopty, </p><p>skrapiamy je dość obficie wódką i wykładamy połowę truskawek z sokiem, a na truskawki </p><p>wykładamy połowę masy. Teraz układamy drugą warstwę identyczną jak pierwsza, czyli </p><p>biszkopty, wódka, truskawki, masa. Wierzch można ozdobić owocami lub pozostawić tylko </p><p>wygładzony lekko. Deser wstawiamy do lodówki najlepiej na minimum 8-10 godzin, wtedy </p><p>biszkopty zmiękną, a wszystko się dobrze połączy. Kroić należy nożem maczanym we </p><p>wrzątku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]27319[/ATTACH] [ATTACH=full]27320[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 714127, member: 151"] Składniki na 10 porcji - masa z tego przepisu: [URL="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79072507,79072507.html"]fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79072507,79072507.html[/URL] tyle że z 500 g mascarpone, ok. 400 g mleka słodzonego skondensowanego i 3 łyżeczek esencji waniliowej - duża paczka biszkoptów savoiardi - 3/4 kg truskawek pokrojonych na ćwiartki - sok z 1 cytryny - cukier do smaku, ja zużyłam ok. 2 łyżek - wódka owocowa (np. żurawinowa Bobeline jakiej użyłam) Truskawki mieszamy z sokiem z cytryny i posypujemy cukrem, odstawiamy na min 1/2 godziny żeby puściły sok. Masę ubijamy jak w linku podanym wyżej. Do prostokątnego i głębokiego naczynia szklanego wkładamy jedną warstwą biszkopty, skrapiamy je dość obficie wódką i wykładamy połowę truskawek z sokiem, a na truskawki wykładamy połowę masy. Teraz układamy drugą warstwę identyczną jak pierwsza, czyli biszkopty, wódka, truskawki, masa. Wierzch można ozdobić owocami lub pozostawić tylko wygładzony lekko. Deser wstawiamy do lodówki najlepiej na minimum 8-10 godzin, wtedy biszkopty zmiękną, a wszystko się dobrze połączy. Kroić należy nożem maczanym we wrzątku. [ATTACH=full]27319[/ATTACH] [ATTACH=full]27320[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
"Tiramisu" truskawkowe
Top
Bottom