Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Racuchy drożdżowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1081212" data-attributes="member: 1024"><p>Dziś eksperymentowałam z nowymi proporcjami, a że racuchy wyszły rewelacyjne, puszyste jak pączki, pospiesznie zapisuję:</p><p>500 g mąki tortowej</p><p>25 g drożdży</p><p>1,5 -2 szklanki mleka (w zależności od chłonności mąki)</p><p>2 łyżki cukru</p><p>3 jajka M</p><p>szczypta soli</p><p>Z drożdży, cukru, kilku łyżek mąki i ciepłego mleka nastawić rozczyn. Jak urośnie, polączyć go z mąką i rozbitymi z solą jajkami. Dokładnie wyrobić ciasto (hakiem robota i drewnianą kopystką). Odstawić do wyrośnięcia na ok. 50 minut. Nabierać łyżką ciasto, starając się nie zniszczyć jego bąbelkowej struktury. Smażyć na średnim ogniu w dużej ilości oleju.</p><p>Oprószyć cukrem - pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1081212, member: 1024"] Dziś eksperymentowałam z nowymi proporcjami, a że racuchy wyszły rewelacyjne, puszyste jak pączki, pospiesznie zapisuję: 500 g mąki tortowej 25 g drożdży 1,5 -2 szklanki mleka (w zależności od chłonności mąki) 2 łyżki cukru 3 jajka M szczypta soli Z drożdży, cukru, kilku łyżek mąki i ciepłego mleka nastawić rozczyn. Jak urośnie, polączyć go z mąką i rozbitymi z solą jajkami. Dokładnie wyrobić ciasto (hakiem robota i drewnianą kopystką). Odstawić do wyrośnięcia na ok. 50 minut. Nabierać łyżką ciasto, starając się nie zniszczyć jego bąbelkowej struktury. Smażyć na średnim ogniu w dużej ilości oleju. Oprószyć cukrem - pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Racuchy drożdżowe
Top
Bottom