Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuchy z truskawkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 991305" data-attributes="member: 2755"><p>4 jajka</p><p>1.5 szklanki mleka</p><p>3 szklanki mąki pszennej</p><p>2 łyżeczki cukru (może być też wanilinowy)</p><p>sól</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>truskawki (coś koło 70 dag ich było)</p><p></p><p>Całe ciasto na racuchy zostały wykonane przy użyciu trzepaczki, jako że mikser odmówił posłuszeństwa. Oczywiście można mikserem.</p><p></p><p>Truskawki kroimy na niewielkie kawałki. Moje truskawki nie były jakoś szczególnie olbrzymie więc, pokroiłam je w ćwiartki.</p><p></p><p>Jajka w całości roztrzepujemy w misce trzepaczką. Lekko je solimy, wsypujemy sodę. Wrzucamy połowę mąki. Mieszamy. Wlewamy powoli, porcjami pół szklanki mleka cały czas mieszając. Gdy nie mamy już grudek wrzucamy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i całość mieszamy. Wlewamy pół szklanki mleka i mieszamy dokładnie by nie było grudek. Dodajemy pozostałą mąkę (o.5 szklanki), a następnie wlewamy pozostałą połowę szklanki mleka. Dokładnie mieszamy by nie było żadnych grudek. Wrzucamy truskawki i delikatnie mieszamy.</p><p></p><p>Racuchy nakładamy na rozgrzany olej za pomocą łyżki. Smażymy około 2 minut z każdej strony. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]53867[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 991305, member: 2755"] 4 jajka 1.5 szklanki mleka 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru (może być też wanilinowy) sól 1 łyżeczka sody truskawki (coś koło 70 dag ich było) Całe ciasto na racuchy zostały wykonane przy użyciu trzepaczki, jako że mikser odmówił posłuszeństwa. Oczywiście można mikserem. Truskawki kroimy na niewielkie kawałki. Moje truskawki nie były jakoś szczególnie olbrzymie więc, pokroiłam je w ćwiartki. Jajka w całości roztrzepujemy w misce trzepaczką. Lekko je solimy, wsypujemy sodę. Wrzucamy połowę mąki. Mieszamy. Wlewamy powoli, porcjami pół szklanki mleka cały czas mieszając. Gdy nie mamy już grudek wrzucamy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i całość mieszamy. Wlewamy pół szklanki mleka i mieszamy dokładnie by nie było grudek. Dodajemy pozostałą mąkę (o.5 szklanki), a następnie wlewamy pozostałą połowę szklanki mleka. Dokładnie mieszamy by nie było żadnych grudek. Wrzucamy truskawki i delikatnie mieszamy. Racuchy nakładamy na rozgrzany olej za pomocą łyżki. Smażymy około 2 minut z każdej strony. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. [ATTACH=full]53867[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuchy z truskawkami*
Top
Bottom