Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki bananowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 552268" data-attributes="member: 1080"><p><u>Racuszki bananowe</u></p><p></p><p>1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej</p><p>1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu</p><p>2 dojrzałe banany</p><p>2 łyżki wiórków kokosowych</p><p>1/2 łyżeczki cynamonu</p><p>1 łyżka słodu lub miodu (może być cukier puder)</p><p>kilka kropel zapachu waniliowego</p><p>szczypta kurkumy (niekoniecznie)</p><p>ok. 3 łyżek mąki pszennej lub ryżowej</p><p>olej</p><p></p><p>Przepuścić dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodać wiórki, cynamon, słód lub miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej, kłaść łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczać i smażyć z obu stron na rumiano. </p><p>Doskonale smakują na gorąco i na zimno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 552268, member: 1080"] [U]Racuszki bananowe[/U] 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu 2 dojrzałe banany 2 łyżki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka słodu lub miodu (może być cukier puder) kilka kropel zapachu waniliowego szczypta kurkumy (niekoniecznie) ok. 3 łyżek mąki pszennej lub ryżowej olej Przepuścić dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodać wiórki, cynamon, słód lub miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej, kłaść łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczać i smażyć z obu stron na rumiano. Doskonale smakują na gorąco i na zimno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki bananowe*
Top
Bottom