Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki cynamonowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewelinka111" data-source="post: 620690" data-attributes="member: 5766"><p>racuszki piekłam wiele razy . moja 3.5 letnia córeczka zjada z apetytem więc uznam że są wyborne ! fotki niestety nie mogę dołączyć ponieważ jeszcze nie mam programu fotoshop - ale obiecuję fotkę pod koniec tygodnia . mam tylko nadzieję że usmazycie wierząc mi na słowo .</p><p></p><p>przepis na mąkę cynamonową ( można przechowywać w zamkniętym słoiku 6 miesięcy )</p><p></p><p>3 szlanki mąki pszennej lub tortowej </p><p>4 łyzeczki mielonego cynamonu ( lub mniej według upodobań smakowych )</p><p>2-2.5 łyzeczki cukru</p><p>2 łyżki proszku do pieczenia </p><p>1/2 łyzeczki soli </p><p>składniki dobrze wymieszć w zamknietym słoiku .</p><p></p><p>składniki na racuszki cynamonowe :</p><p></p><p>3/4szkl.mleka</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżki oleju</p><p>olej do smażenia </p><p>1 1/3 szklanki mąki cynamonowej </p><p></p><p>mleko wymieszać z jajkiemi dodać olej nastepnie dodac mąke cynamonową . ciasto najlepiej jak będzie gładkie .smażyć na gorącym oleju uważając aby się nie przypaliły . </p><p></p><p>ważne : ciasto cynamonowe nakładamy na patenię uzywając łyżki , pięknie rosną i robią się pękate więc nie mogą być duże porcie ciasta . można podawać z lodami waniliowymi , kisielem wiśniowym lub cukrem pudrem .pycha </p><p></p><p>życzę smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewelinka111, post: 620690, member: 5766"] racuszki piekłam wiele razy . moja 3.5 letnia córeczka zjada z apetytem więc uznam że są wyborne ! fotki niestety nie mogę dołączyć ponieważ jeszcze nie mam programu fotoshop - ale obiecuję fotkę pod koniec tygodnia . mam tylko nadzieję że usmazycie wierząc mi na słowo . przepis na mąkę cynamonową ( można przechowywać w zamkniętym słoiku 6 miesięcy ) 3 szlanki mąki pszennej lub tortowej 4 łyzeczki mielonego cynamonu ( lub mniej według upodobań smakowych ) 2-2.5 łyzeczki cukru 2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyzeczki soli składniki dobrze wymieszć w zamknietym słoiku . składniki na racuszki cynamonowe : 3/4szkl.mleka 1 jajko 2 łyżki oleju olej do smażenia 1 1/3 szklanki mąki cynamonowej mleko wymieszać z jajkiemi dodać olej nastepnie dodac mąke cynamonową . ciasto najlepiej jak będzie gładkie .smażyć na gorącym oleju uważając aby się nie przypaliły . ważne : ciasto cynamonowe nakładamy na patenię uzywając łyżki , pięknie rosną i robią się pękate więc nie mogą być duże porcie ciasta . można podawać z lodami waniliowymi , kisielem wiśniowym lub cukrem pudrem .pycha życzę smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki cynamonowe*
Bottom