Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497157" data-attributes="member: 65"><p>Pulchne i rumiane drożdżowe racuszki, najpyszniejsze z poziomkami i śmietanką.</p><p></p><p>składniki</p><p>2 szkl. mleka</p><p>3 szkl. mąki</p><p>3 dag drożdży</p><p>3 łyżki cukru</p><p>1 szczypta soli</p><p>2 jajka</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier i łyżkę mąki. Odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie ubić pianę z białek. Następnie do rozczynu dodać żółtka, resztę mąki i na końcu pianę. Poczekać ok. 15 min, aż ciasto podrośnie, po czym smażyć na złoto niewielkie placuszki. </p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Do ciasta przed smażeniem można wkroić plasterki jabłek. </p><p>Przed podaniem posypać cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497157, member: 65"] Pulchne i rumiane drożdżowe racuszki, najpyszniejsze z poziomkami i śmietanką. składniki 2 szkl. mleka 3 szkl. mąki 3 dag drożdży 3 łyżki cukru 1 szczypta soli 2 jajka sposób przygotowania Mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier i łyżkę mąki. Odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie ubić pianę z białek. Następnie do rozczynu dodać żółtka, resztę mąki i na końcu pianę. Poczekać ok. 15 min, aż ciasto podrośnie, po czym smażyć na złoto niewielkie placuszki. dodatkowe informacje Do ciasta przed smażeniem można wkroić plasterki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Racuszki*
Top
Bottom