Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rafaello wprost niebiańskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497214" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>ciasto</p><p>5 jajek</p><p>1/2 szkl. mąki ziemniaczanej</p><p>1/2 szkl. mąki pszennej</p><p>1 łyżka octu</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>3/4 szkl. cukru</p><p></p><p>masa</p><p>2 budynie śmietankowe</p><p>1/2 szkl. mąki</p><p>1 l mleka</p><p>1 kostka masła roślinnego</p><p></p><p>wierzch</p><p>2 op. (160 g) wiórek kokosowych</p><p>1/2 kostki masła roślinnego</p><p>3 łyżki cukru</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Białka ubić z cukrem na sztywno. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Białka wymieszać z żółtkami i dodać mąkę. Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i wysypaną bulką tartą prostokątna blaszkę, po czym piec w temp. 125 st.</p><p>Budynie ugotować z mąka i mlekiem. Po zdjęciu z ognia dokładnie wymieszać z masłem roślinnym na jednolita masę.</p><p>Wiórki kokosowe podsmażyć z cukrem na maśle roślinnym na złoty kolor.</p><p>Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, na to wyłożyć wiórki kokosowe i wstawić do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497214, member: 65"] składniki ciasto 5 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru masa 2 budynie śmietankowe 1/2 szkl. mąki 1 l mleka 1 kostka masła roślinnego wierzch 2 op. (160 g) wiórek kokosowych 1/2 kostki masła roślinnego 3 łyżki cukru sposób przygotowania Białka ubić z cukrem na sztywno. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Białka wymieszać z żółtkami i dodać mąkę. Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i wysypaną bulką tartą prostokątna blaszkę, po czym piec w temp. 125 st. Budynie ugotować z mąka i mlekiem. Po zdjęciu z ognia dokładnie wymieszać z masłem roślinnym na jednolita masę. Wiórki kokosowe podsmażyć z cukrem na maśle roślinnym na złoty kolor. Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, na to wyłożyć wiórki kokosowe i wstawić do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rafaello wprost niebiańskie
Bottom