Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
RAFAELLO
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 245037" data-attributes="member: 1379"><p>RAFAELLO</p><p></p><p>1/2 l mleka, </p><p>2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, </p><p>2 płaskie łyżki maki pszennej, </p><p>1 mały cukier waniliowy, </p><p>1 szklanka cukru, </p><p>paczka krakersów (słonych, najlepiej Lajkonika), </p><p>250 g masła </p><p>25 dag wiórek kokosowych </p><p></p><p>Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć masło na puch, dodawać po kilka łyżek budyniu na przemian z 20 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką. </p><p></p><p>Zostawić na noc w lodówce.</p><p></p><p>Jest pyyyyyyszne !!!!!!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 245037, member: 1379"] RAFAELLO 1/2 l mleka, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki maki pszennej, 1 mały cukier waniliowy, 1 szklanka cukru, paczka krakersów (słonych, najlepiej Lajkonika), 250 g masła 25 dag wiórek kokosowych Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć masło na puch, dodawać po kilka łyżek budyniu na przemian z 20 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką. Zostawić na noc w lodówce. Jest pyyyyyyszne !!!!!!!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
RAFAELLO
Top
Bottom