RAFFAELLO
BISZKOPT
kupny lub upiec
MASA
2 białe czekolady
2 śmietany 30% - po 200ml każda
1 op. wiórek kokosowych
1 czubata łyżeczka żelatyny
2 paczki bitej śmietany w proszku Śnieżka
Rozpuścić dwie czekolady w jednej kremówce (200ml).
Drugą kremówkę ubić ze śnieżkami.
W 1/3 szklance wody rozpuścić żelatynę.
Do masy z bitą śmietaną śnieżką dodać rozpuszczoną żelatynę [ja czekam aż trochę stężeje]. Wymieszać. Dodać również rozpuszczoną w kremówce czekoladę. Całość dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać wiórki kokosowe. Masa powinna być lejąca. Można poczekać około 15 minut [co czynię] aż wiórki napęcznieją a masa lekko zgęstnieje.
Biszkopt przekroić na pół, na dolną połówkę biszkopta wylać większą połowę masy, na to nałożyć drugą połowę biszkopta, wierzch i boki obsmarować pozostałą masą. Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki.
Rewelacja, niestety zdjęcia nie posiadam
BISZKOPT
kupny lub upiec
MASA
2 białe czekolady
2 śmietany 30% - po 200ml każda
1 op. wiórek kokosowych
1 czubata łyżeczka żelatyny
2 paczki bitej śmietany w proszku Śnieżka
Rozpuścić dwie czekolady w jednej kremówce (200ml).
Drugą kremówkę ubić ze śnieżkami.
W 1/3 szklance wody rozpuścić żelatynę.
Do masy z bitą śmietaną śnieżką dodać rozpuszczoną żelatynę [ja czekam aż trochę stężeje]. Wymieszać. Dodać również rozpuszczoną w kremówce czekoladę. Całość dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać wiórki kokosowe. Masa powinna być lejąca. Można poczekać około 15 minut [co czynię] aż wiórki napęcznieją a masa lekko zgęstnieje.
Biszkopt przekroić na pół, na dolną połówkę biszkopta wylać większą połowę masy, na to nałożyć drugą połowę biszkopta, wierzch i boki obsmarować pozostałą masą. Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki.
Rewelacja, niestety zdjęcia nie posiadam
