Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout inspirowane chili con carne- dla Marghe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 262477" data-attributes="member: 344"><p>na 2 porcje:</p><p>cebula średniej wielkości</p><p>300 g mięsa mielonego (łopatka wołowo- wieprzowa, udziec indyczy)</p><p>passata/ pomidory w puszce/ domowy przecier</p><p>1/2 kostki rosołowej warzywnej</p><p>czerwone chilli</p><p>czerwona papryka</p><p>czerwona fasolka z puszki</p><p>1-3 łyżek sambalu</p><p>czarny pieprz</p><p></p><p>Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Mięso przesmażyć ciągle mieszając. W garnku połączyć podsmażoną cebulę i mięso, dodać pomidory i kostkę. Dusić na małym ogniu. Chilli posiekać, dodać. Paprykę pokroić w kostkę. Do gotującej się potrawy dodać paprykę i fasolkę. Doprawić pieprzem i sambalem.</p><p></p><p>Uwagi:</p><p>- jeśli dodaję papryczkę chilli to daję 1 łyżkę sambalu, jeśli chilli w sklepie niet- 3 łyżki</p><p>- im dłużej potrawa stoi, tym jest ostrzejsza- ku przestrodze</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 262477, member: 344"] na 2 porcje: cebula średniej wielkości 300 g mięsa mielonego (łopatka wołowo- wieprzowa, udziec indyczy) passata/ pomidory w puszce/ domowy przecier 1/2 kostki rosołowej warzywnej czerwone chilli czerwona papryka czerwona fasolka z puszki 1-3 łyżek sambalu czarny pieprz Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Mięso przesmażyć ciągle mieszając. W garnku połączyć podsmażoną cebulę i mięso, dodać pomidory i kostkę. Dusić na małym ogniu. Chilli posiekać, dodać. Paprykę pokroić w kostkę. Do gotującej się potrawy dodać paprykę i fasolkę. Doprawić pieprzem i sambalem. Uwagi: - jeśli dodaję papryczkę chilli to daję 1 łyżkę sambalu, jeśli chilli w sklepie niet- 3 łyżki - im dłużej potrawa stoi, tym jest ostrzejsza- ku przestrodze [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout inspirowane chili con carne- dla Marghe
Top
Bottom