Ragout szczypiorkowo-szynkowy z goframi

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Ragout szczypiorkowo-szynkowy

Gofry_z_rogutem_szczypiorkowo_szynkowym.JPG
100 g szczypiorku
1 cebula
200 ml śmietany
100 ml rosołu
szczypta soli i łyżeczka pieprzu
20 g masła
200 g szynki ugotowanej (pokrojoną w kostkę)
3 pomidory.

1.Szczypior kroimy 2 cm kawałki. Przelewamy go wrzącą wodą, a następnie natychmiast chłodzimy w zimnej wodzie.
2.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dusimy na maśle. Dolewamy śmietanę i rosół. Gotujemy redukując płyn do 1/3.
3.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, Pozbywamy się pestek a miąsz kroimy w kostkę.
4.Do zredukowanego płynu dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, pomidory i szczypiorek. Solimy i pieprzymy.
5.Dekorujemy pietruszką.

ps. Przepis na gofry znajdziecie tutaj : https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1150851
 

Załączniki

  • Gofry_z_rogutem_szczypiorkowo_szynkowym.JPG
    Gofry_z_rogutem_szczypiorkowo_szynkowym.JPG
    356.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy