Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ragout szczypiorkowo-szynkowy z goframi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1150854" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ragout szczypiorkowo-szynkowy</strong></span> </p><p></p><p>[ATTACH=full]65346[/ATTACH]</p><p>100 g szczypiorku</p><p>1 cebula</p><p>200 ml śmietany</p><p>100 ml rosołu</p><p>szczypta soli i łyżeczka pieprzu</p><p>20 g masła</p><p>200 g szynki ugotowanej (pokrojoną w kostkę)</p><p>3 pomidory.</p><p></p><p>1.Szczypior kroimy 2 cm kawałki. Przelewamy go wrzącą wodą, a następnie natychmiast chłodzimy w zimnej wodzie.</p><p>2.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dusimy na maśle. Dolewamy śmietanę i rosół. Gotujemy redukując płyn do 1/3.</p><p>3.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, Pozbywamy się pestek a miąsz kroimy w kostkę.</p><p>4.Do zredukowanego płynu dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, pomidory i szczypiorek. Solimy i pieprzymy.</p><p>5.Dekorujemy pietruszką.</p><p></p><p>ps. Przepis na gofry znajdziecie tutaj : <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34018&st=0&#entry1150851" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1150851</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1150854, member: 140"] [SIZE=14][B]Ragout szczypiorkowo-szynkowy[/B][/SIZE] [ATTACH=full]65346[/ATTACH] 100 g szczypiorku 1 cebula 200 ml śmietany 100 ml rosołu szczypta soli i łyżeczka pieprzu 20 g masła 200 g szynki ugotowanej (pokrojoną w kostkę) 3 pomidory. 1.Szczypior kroimy 2 cm kawałki. Przelewamy go wrzącą wodą, a następnie natychmiast chłodzimy w zimnej wodzie. 2.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dusimy na maśle. Dolewamy śmietanę i rosół. Gotujemy redukując płyn do 1/3. 3.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, Pozbywamy się pestek a miąsz kroimy w kostkę. 4.Do zredukowanego płynu dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, pomidory i szczypiorek. Solimy i pieprzymy. 5.Dekorujemy pietruszką. ps. Przepis na gofry znajdziecie tutaj : [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34018&st=0&#entry1150851"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1150851[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ragout szczypiorkowo-szynkowy z goframi
Top
Bottom