Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ragout u łososiem i ziemniakami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 287519" data-attributes="member: 140"><p>Potrawa ta zajmowała pierwsze miejsce na liscie przebojów w www chefkoch.de na dzień 09.05.2006</p><p></p><p>RAGOUT Z ŁOSOSIEM I ZIEMNIAKAMI</p><p></p><p>Składniki na 4 osoby</p><p>750 g ziemniaków</p><p>4 jajka</p><p>250 g marchewki</p><p>300 ml rosołu</p><p>200 g zielonego (mrożonego) groszku</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka mąki</p><p>200 ml śmietany</p><p>1 pęczek natki pietrusztki</p><p>1 pęczek szczypiorku</p><p>1 łyżeczka curry lub musztardy</p><p>350 g łososia</p><p>sól i biały pieprz</p><p></p><p>1.Ziemniaki umyć i w łupkach 25 minut gotować.</p><p>2.Jajka przez 8 minut na twardo ugotować.</p><p>3.Marchewkę obrac i zapałkę pokroić i następnie przez 3 minuty w rosole gotować.</p><p>4.Dodać groszek i jeszcze następne 3 minuty gotować.</p><p>5.W drugim garnku rozpuscić masło i dodać do tego mąkę.Chwileczkę mieszać (ok15-20 sekund)</p><p>6.Powoli rosół z warzywami do masła z mąką wlać. Dodać śmietanę pozwolić by się zagotowało.</p><p>7.Łososia kroimy w kostkę , wrzucamy do rosołu i przez 5 minut lekko blanszujemy</p><p>8.Zioła (pietruszka i szczypiorek) drobno kroimy i na to wszystko kładziemy.Dodajemy soli ,białego pieprzu curry lub musztardy do smaku.</p><p>9.Ziemniaki i jaja obieramy u łupek.Ziemniaki kroimy na ćwiartki a jajka na połówki. Wszastko to zalewamy tym co mamy w garnku.</p><p></p><p>Jak to wygląda na zdjęciu to nalezy wystukać:</p><p>www.chefkoch.de/rezepte/244031098177382/Gemues-Ragout-mit-Lachs-und-pellkartotteln.html</p><p>lub:</p><p>www.chefkoch.de i dalej szukać pod:</p><p>Gemüse - Ragout mit Lachs und Pellkartoffeln</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 287519, member: 140"] Potrawa ta zajmowała pierwsze miejsce na liscie przebojów w www chefkoch.de na dzień 09.05.2006 RAGOUT Z ŁOSOSIEM I ZIEMNIAKAMI Składniki na 4 osoby 750 g ziemniaków 4 jajka 250 g marchewki 300 ml rosołu 200 g zielonego (mrożonego) groszku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 200 ml śmietany 1 pęczek natki pietrusztki 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka curry lub musztardy 350 g łososia sól i biały pieprz 1.Ziemniaki umyć i w łupkach 25 minut gotować. 2.Jajka przez 8 minut na twardo ugotować. 3.Marchewkę obrac i zapałkę pokroić i następnie przez 3 minuty w rosole gotować. 4.Dodać groszek i jeszcze następne 3 minuty gotować. 5.W drugim garnku rozpuscić masło i dodać do tego mąkę.Chwileczkę mieszać (ok15-20 sekund) 6.Powoli rosół z warzywami do masła z mąką wlać. Dodać śmietanę pozwolić by się zagotowało. 7.Łososia kroimy w kostkę , wrzucamy do rosołu i przez 5 minut lekko blanszujemy 8.Zioła (pietruszka i szczypiorek) drobno kroimy i na to wszystko kładziemy.Dodajemy soli ,białego pieprzu curry lub musztardy do smaku. 9.Ziemniaki i jaja obieramy u łupek.Ziemniaki kroimy na ćwiartki a jajka na połówki. Wszastko to zalewamy tym co mamy w garnku. Jak to wygląda na zdjęciu to nalezy wystukać: www.chefkoch.de/rezepte/244031098177382/Gemues-Ragout-mit-Lachs-und-pellkartotteln.html lub: www.chefkoch.de i dalej szukać pod: Gemüse - Ragout mit Lachs und Pellkartoffeln [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ragout u łososiem i ziemniakami*
Top
Bottom