Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout wieprzowe z bananami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 774937" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Robiłam tę potrawę kilkakrotnie</span> i za każdym razem bardzo mi smakowała. Banany do gotowania w Polsce można już dostać, tylko nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy. Jeśli wybieramy te zwykłe, to nieduże, twarde, zielone. Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>50 dkg łopatki wieprzowej</p><p>4 cebule</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>1/2 puszki pomidorów pelati</p><p>4 zielone banany (ja czasem biorę 3 jak są większe)</p><p>3 łyżki oleju</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Opłukane mięso kroimy w 3 cm kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na brązowo, następnie dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem 5 minut. Mieszamy z solą i curry, dodajemy pomidory z sokiem i dusimy pod przykryciem 1 1/4 godziny. Ewentualnie dolewamy trochę wody. Banany obieramy, kroimy w 3 cm kawałki i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy jeszcze 15 minut. Doprawiamy na ostro i podajemy z ryżem wypieczonym na sypko albo ze świeżą bagietką i w obu przypadkach z sałatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 774937, member: 10341"] [SIZE=10]Robiłam tę potrawę kilkakrotnie[/SIZE] i za każdym razem bardzo mi smakowała. Banany do gotowania w Polsce można już dostać, tylko nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy. Jeśli wybieramy te zwykłe, to nieduże, twarde, zielone. Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza. [B]Składniki[/B] 50 dkg łopatki wieprzowej 4 cebule 1 łyżeczka curry 1/2 puszki pomidorów pelati 4 zielone banany (ja czasem biorę 3 jak są większe) 3 łyżki oleju sól, pieprz Opłukane mięso kroimy w 3 cm kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na brązowo, następnie dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem 5 minut. Mieszamy z solą i curry, dodajemy pomidory z sokiem i dusimy pod przykryciem 1 1/4 godziny. Ewentualnie dolewamy trochę wody. Banany obieramy, kroimy w 3 cm kawałki i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy jeszcze 15 minut. Doprawiamy na ostro i podajemy z ryżem wypieczonym na sypko albo ze świeżą bagietką i w obu przypadkach z sałatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout wieprzowe z bananami*
Top
Bottom