Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout z kurczaka z kluskami na parze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1543954" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ragout z kurczaka z kluskami na parze</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]90625[/ATTACH]</p><p></p><p>1/2 kurczaka usmażonego, obranego z kości i podrobionego na kawałki.</p><p>100 g bekonu</p><p>2 cebule</p><p>3 duże marchewki</p><p>2 duże ziemniaki</p><p>250 g selera</p><p>2 gałązki tymianku i listka laurowego</p><p>200 g pieczarek</p><p>1 l rosołu</p><p>1 łyżka mąki</p><p>sól , pieprz i olej</p><p></p><p>Kluski na parze wg przepisu <a href="http://www.mniammniam.com/Kluski_na_gaciach-4309p.html" target="_blank">http://www.mniammniam.com/Kluski_na_gaciach-4309p.html</a></p><p></p><p>1.Cebulę, marchew, ziemniaki i seler kroimy w 2 cm kostkę. </p><p>Pieczarki kroimy w plasterki ( ok 3-4 mm grube).</p><p>2.Bekon kroimy w kawałki. Smażymy w szerokim nie wysokim garnku. Dodajemy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojone warzywa wraz z przyprawami. Solimy i pieprzymy. Podsmażamy wszystko (10 minut) Dodajemy pieczarki i kawałki kurczaka. Rosół mieszamy z łyżką mąki i wlewamy go do warzyw z kurczakiem.Gotujemy na lekkim ogniu przez 10 minut.</p><p>3.Z podanego przepisu na kluski na parze odcinamy ok 1/3 masy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( z reszty 2/3 ciasta formujemy bułki, czekamy aż wyrosną, skrapiamy wodą i pieczemy w temp 200 stopni przez 20 minut),</p><p>Czekamy 10 minut aby trochę podrosły. Wkładamy do garnka z ragou. Przykrywamy przykrywką i dusimy przez następne 20 minut.</p><p>[ATTACH=full]90626[/ATTACH]</p><p>ps1. Przepis pochodzi z książki: Gotuj sprytnie jak Jamie.</p><p>Ps2. Autor przepisu poleca inne kluski: 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, sól, 125 g masła, 100 ml wody. Wszystkie składniki wymieszać i kształtować kluski.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1543954, member: 140"] [SIZE=14][B]Ragout z kurczaka z kluskami na parze[/B][/SIZE] [ATTACH=full]90625[/ATTACH] 1/2 kurczaka usmażonego, obranego z kości i podrobionego na kawałki. 100 g bekonu 2 cebule 3 duże marchewki 2 duże ziemniaki 250 g selera 2 gałązki tymianku i listka laurowego 200 g pieczarek 1 l rosołu 1 łyżka mąki sól , pieprz i olej Kluski na parze wg przepisu [URL="http://www.mniammniam.com/Kluski_na_gaciach-4309p.html"]http://www.mniammniam.com/Kluski_na_gaciach-4309p.html[/URL] 1.Cebulę, marchew, ziemniaki i seler kroimy w 2 cm kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki ( ok 3-4 mm grube). 2.Bekon kroimy w kawałki. Smażymy w szerokim nie wysokim garnku. Dodajemy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojone warzywa wraz z przyprawami. Solimy i pieprzymy. Podsmażamy wszystko (10 minut) Dodajemy pieczarki i kawałki kurczaka. Rosół mieszamy z łyżką mąki i wlewamy go do warzyw z kurczakiem.Gotujemy na lekkim ogniu przez 10 minut. 3.Z podanego przepisu na kluski na parze odcinamy ok 1/3 masy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( z reszty 2/3 ciasta formujemy bułki, czekamy aż wyrosną, skrapiamy wodą i pieczemy w temp 200 stopni przez 20 minut), Czekamy 10 minut aby trochę podrosły. Wkładamy do garnka z ragou. Przykrywamy przykrywką i dusimy przez następne 20 minut. [ATTACH=full]90626[/ATTACH] ps1. Przepis pochodzi z książki: Gotuj sprytnie jak Jamie. Ps2. Autor przepisu poleca inne kluski: 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, sól, 125 g masła, 100 ml wody. Wszystkie składniki wymieszać i kształtować kluski. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ragout z kurczaka z kluskami na parze
Top
Bottom