Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Rahmsuppe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1602797" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Rahmsuppe</strong></span></p><p><strong>czyli zupa z wołowego rosołu i kwaśnej śmietany</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]94272[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>50g wędzonej szynki pokrojonej w kostkę lub plasterki</p><p>1 mała cebulka pokrojona w kostkę</p><p>40 g masła</p><p>400 ml wołowego rosołu (można z kostki)</p><p>20 ml octu winnego</p><p>400 g kwaśnej śmietany (20%)</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>60 g korzenia pietruszki pokrojonej w kostkę</p><p>1 posiekany ząbek czosnku</p><p>łyżeczka zmielonego kminku</p><p>sól i biały pieprz</p><p></p><p>1. Na maśle smażymy cebulkę z czosnkiem i pietruszką. Dolewamy wywar wołowy, ocet i kminek. Wszystko miksujemy.</p><p>2. Smietanę mieszamy z mąką. Hartujemy dolewając stopniowo parę łyżek gorącego wywaru. Wszystko mieszamy z wywarem dodając kawałeczki wędzonej szynki .Solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut (uwaga!!! istnieje możliwość przypalenia garnka).</p><p>3.Serwujemy skrapiając zupę olejem z dyni.</p><p></p><p>Ps.1 Jeżeli posiadacie babcię z Austrii to ona zużyły by następujących składników: 750 ml wody, 250 g kwaśnej śmietany (20%), sól, łyżkę kminku w ziarenkach, szczyptę muskatu. Do dekoracji: Pokrojony i podsmażony w kostkę chleb i posiekany szczypiorek.</p><p>Ps. 2 Przepis jest na 4 osoby. Wartość kaloryczna na jedną porcję 310 kcal</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1602797, member: 140"] [SIZE=14][B]Rahmsuppe[/B][/SIZE] [B]czyli zupa z wołowego rosołu i kwaśnej śmietany[/B] [ATTACH=full]94272[/ATTACH] 50g wędzonej szynki pokrojonej w kostkę lub plasterki 1 mała cebulka pokrojona w kostkę 40 g masła 400 ml wołowego rosołu (można z kostki) 20 ml octu winnego 400 g kwaśnej śmietany (20%) 2 łyżki mąki pszennej 60 g korzenia pietruszki pokrojonej w kostkę 1 posiekany ząbek czosnku łyżeczka zmielonego kminku sól i biały pieprz 1. Na maśle smażymy cebulkę z czosnkiem i pietruszką. Dolewamy wywar wołowy, ocet i kminek. Wszystko miksujemy. 2. Smietanę mieszamy z mąką. Hartujemy dolewając stopniowo parę łyżek gorącego wywaru. Wszystko mieszamy z wywarem dodając kawałeczki wędzonej szynki .Solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut (uwaga!!! istnieje możliwość przypalenia garnka). 3.Serwujemy skrapiając zupę olejem z dyni. Ps.1 Jeżeli posiadacie babcię z Austrii to ona zużyły by następujących składników: 750 ml wody, 250 g kwaśnej śmietany (20%), sól, łyżkę kminku w ziarenkach, szczyptę muskatu. Do dekoracji: Pokrojony i podsmażony w kostkę chleb i posiekany szczypiorek. Ps. 2 Przepis jest na 4 osoby. Wartość kaloryczna na jedną porcję 310 kcal [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Rahmsuppe
Top
Bottom