- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Rajas ze śmietaną i kukurydzą.
Składniki
5 zielonych papryk
szklanka gotowanej kukurydzy (w puszkach)
2 cebule
pół szklanki mleka
pół szklanki kwaśnej śmietany
soli i białego pieprzu
2 ząbki czosnku
100 g zółtego sera
1.Papryki pieczemy w piekarniku, aż będą dobrze spalone. Wkładamy je do plastikowej torby na około pięć minut, a następnie usuwamy skórę tak bardzo, jak to możliwe. Kroimy w długie paski 3 mm
2.Cebulę kroimy w julienne, którą smażymy przez około trzy minuty, dodajemy zmiażdżony czosnek. W międzyczasie pokrojoną paprykę i dodamy do cebuli. Później dodamy ziarna kukurydzy i zamieszamy.
3.Na koniec wlewamy mleko i śmietanę na patelni, doprawimy solą i pieprzem i ponownie bardzo dobrze mieszamy. Dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Rajas ze śmietaną i kukurydzą są pyszne ze świeżo przygotowanymi tortillami . Możesz je również zjeść z białym ryżem i popijając zimne, jasne piwo.
https://www.youtube.com/watch?v=t8JUmRFgsuc&t=1s

Składniki
5 zielonych papryk
szklanka gotowanej kukurydzy (w puszkach)
2 cebule
pół szklanki mleka
pół szklanki kwaśnej śmietany
soli i białego pieprzu
2 ząbki czosnku
100 g zółtego sera
1.Papryki pieczemy w piekarniku, aż będą dobrze spalone. Wkładamy je do plastikowej torby na około pięć minut, a następnie usuwamy skórę tak bardzo, jak to możliwe. Kroimy w długie paski 3 mm
2.Cebulę kroimy w julienne, którą smażymy przez około trzy minuty, dodajemy zmiażdżony czosnek. W międzyczasie pokrojoną paprykę i dodamy do cebuli. Później dodamy ziarna kukurydzy i zamieszamy.
3.Na koniec wlewamy mleko i śmietanę na patelni, doprawimy solą i pieprzem i ponownie bardzo dobrze mieszamy. Dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Rajas ze śmietaną i kukurydzą są pyszne ze świeżo przygotowanymi tortillami . Możesz je również zjeść z białym ryżem i popijając zimne, jasne piwo.
https://www.youtube.com/watch?v=t8JUmRFgsuc&t=1s