Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik leningradzki z perłową kaszą.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 942213" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #A0522D"><strong><span style="font-size: 26px">Rassolnik leningradzki z perłową kaszą</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]49310[/ATTACH]</p><p></p><p><a href="http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/collection/drecip33425/" target="_blank">http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/coll...on/drecip33425/</a></p><p> </p><p>ziemniaki- 2 szt</p><p></p><p>kasza perłowa-25 g (dałam pęczak)</p><p></p><p>marchew -1/2 szt</p><p></p><p>(Dodałam również pietruszkę,ponieważ w innych przepisach był ten składnik.)</p><p></p><p>cebula-1/2 szt</p><p></p><p>ogórek kiszony- 1 szt</p><p></p><p>oliwa-1 łyżka(dałam masło)</p><p></p><p>mięsny bulion -4 szklanki</p><p></p><p>sól</p><p></p><p>Kaszę zalać gorącą wodą,doprowadzić do wrzenia,wodę odlać.Znowu zalać kaszę gorącą wodą i gotować do miękkości.</p><p></p><p>Marchew i cebulę pokroić w słomkę i podsmażyć na maśle</p><p></p><p>Ziemniaki pokroić w kosteczkę,ogórki zetrzeć na tarce.</p><p></p><p>Do gotującego się bulionu dodać ugotowaną kaszę,doprowadzić do wrzenia .Dorzucić ziemniaki,gotować ok.5 min na małym ogniu,dołożyć marchew , cebulę i ogórki.</p><p></p><p>Posolić 5 min przed końcem gotowania.</p><p></p><p>Można podać ze śmietaną,posypać posiekanym koperkiem,dodać pokrojoną ,gotowaną szynkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 942213, member: 421"] [COLOR=#A0522D][B][SIZE=14]Rassolnik leningradzki z perłową kaszą[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]49310[/ATTACH] [URL="http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/collection/drecip33425/"]http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/coll...on/drecip33425/[/URL] ziemniaki- 2 szt kasza perłowa-25 g (dałam pęczak) marchew -1/2 szt (Dodałam również pietruszkę,ponieważ w innych przepisach był ten składnik.) cebula-1/2 szt ogórek kiszony- 1 szt oliwa-1 łyżka(dałam masło) mięsny bulion -4 szklanki sól Kaszę zalać gorącą wodą,doprowadzić do wrzenia,wodę odlać.Znowu zalać kaszę gorącą wodą i gotować do miękkości. Marchew i cebulę pokroić w słomkę i podsmażyć na maśle Ziemniaki pokroić w kosteczkę,ogórki zetrzeć na tarce. Do gotującego się bulionu dodać ugotowaną kaszę,doprowadzić do wrzenia .Dorzucić ziemniaki,gotować ok.5 min na małym ogniu,dołożyć marchew , cebulę i ogórki. Posolić 5 min przed końcem gotowania. Można podać ze śmietaną,posypać posiekanym koperkiem,dodać pokrojoną ,gotowaną szynkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik leningradzki z perłową kaszą.
Top
Bottom