- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Rassolnik na rybnym bulionie.(z grzybami i kaszą perłową)
*pół tuszki dorsza lub innej ryby
*2 ziemniaki
*1 marchew
*4 ogórki kiszone(średnie)
*pół cebuli
*1 szklanka ugotowanej kaszy perłowej
*garść pieczarek
*masło do zasmażki
*kapary
*sól,pieprz
Rybę ugotować,wyjąć i przecedzić bulion.
Marchew i ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle,dusić do miękkości pod przykryciem.
Na bulionie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki,dodać zasmażkę,kaszę i pokrojone grzyby-gotować razem kilka minut.
Pod koniec gotowania dorzucić 2 łyżeczki kaparów.
Rybę w kawałkach włożyć do talerza z zupą.
(Ja miałam jeszcze rosół z karpia z kawałkami ryby,oddzielnie ugotowałam dorsza i dolałam bulion do zupy.
Zabrakło kaparów,więc dałam kilka oliwek)
Przepis podpatrzony na koolinar.ru

*pół tuszki dorsza lub innej ryby
*2 ziemniaki
*1 marchew
*4 ogórki kiszone(średnie)
*pół cebuli
*1 szklanka ugotowanej kaszy perłowej
*garść pieczarek
*masło do zasmażki
*kapary
*sól,pieprz
Rybę ugotować,wyjąć i przecedzić bulion.
Marchew i ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle,dusić do miękkości pod przykryciem.
Na bulionie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki,dodać zasmażkę,kaszę i pokrojone grzyby-gotować razem kilka minut.
Pod koniec gotowania dorzucić 2 łyżeczki kaparów.
Rybę w kawałkach włożyć do talerza z zupą.
(Ja miałam jeszcze rosół z karpia z kawałkami ryby,oddzielnie ugotowałam dorsza i dolałam bulion do zupy.
Zabrakło kaparów,więc dałam kilka oliwek)
Przepis podpatrzony na koolinar.ru