Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik z fasolą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1105349" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #008080"><strong><span style="font-size: 26px">Rassolnik z fasolą</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62177[/ATTACH]</p><p></p><p>*2 szklanki ugotowanej fasoli</p><p>*2 ogórki kiszone</p><p>*5 ziemniaków</p><p>*1 cebula</p><p>*1 marchew</p><p>*1 pietruszka</p><p>*1 seler</p><p>*4 łyżki śmietany</p><p>*4 łyżki masła</p><p>*0,3-0,5 szklanki wody od ogórków</p><p>*bulion(około 2,5 l)</p><p>*2 jajka ugotowane na twardo</p><p>*liść laurowy,pieprz,sól,koperek,pietruszka</p><p>============================</p><p>Fasolę namoczyć i ugotować -wodę odlać do innego naczynia.</p><p>Wywar z fasoli uzupełnić bulionem lub wodą (całość ma mieć 2,5 l),włożyć pokrojone ziemniaki i gotować 15 minut.</p><p>Oddzielnie w małej ilości wody ugotować ogórki pokrojone w talarki,wodę odlać.</p><p>Cebulę pokroić w kosteczkę,warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle.</p><p>Do gotujących się ziemniaków dorzucić ogórki,przesmażone warzywa i gotować ok.10 minut.</p><p>5 minut przed końcem gotowania dorzucić fasolę,wlać wywar z gotowanych ogórków,dorzucić przyprawy i chwilę gotować.</p><p>Do smaku dolewać wodę od ogórków.</p><p>Zupę zaprawić roztartym ugotowanym żółtkiem.</p><p>Na talerzu dodać śmietanę,pokrojone białko i posypać zieleniną.</p><p></p><p><span style="color: #2E8B57">Ja zrobiłam z połowy porcji,dałam pół małego selera,wody od ogórków dolałam ok.5-6 łyżek.</span></p><p>Korzystałam z <a href="http://vkusno-gotovim.com/pervie_bluda/rassolniki/rassolnik_s_fasolyu.html" target="_blank">tego przepisu</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1105349, member: 421"] [COLOR=#008080][B][SIZE=14]Rassolnik z fasolą[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]62177[/ATTACH] *2 szklanki ugotowanej fasoli *2 ogórki kiszone *5 ziemniaków *1 cebula *1 marchew *1 pietruszka *1 seler *4 łyżki śmietany *4 łyżki masła *0,3-0,5 szklanki wody od ogórków *bulion(około 2,5 l) *2 jajka ugotowane na twardo *liść laurowy,pieprz,sól,koperek,pietruszka ============================ Fasolę namoczyć i ugotować -wodę odlać do innego naczynia. Wywar z fasoli uzupełnić bulionem lub wodą (całość ma mieć 2,5 l),włożyć pokrojone ziemniaki i gotować 15 minut. Oddzielnie w małej ilości wody ugotować ogórki pokrojone w talarki,wodę odlać. Cebulę pokroić w kosteczkę,warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle. Do gotujących się ziemniaków dorzucić ogórki,przesmażone warzywa i gotować ok.10 minut. 5 minut przed końcem gotowania dorzucić fasolę,wlać wywar z gotowanych ogórków,dorzucić przyprawy i chwilę gotować. Do smaku dolewać wodę od ogórków. Zupę zaprawić roztartym ugotowanym żółtkiem. Na talerzu dodać śmietanę,pokrojone białko i posypać zieleniną. [COLOR=#2E8B57]Ja zrobiłam z połowy porcji,dałam pół małego selera,wody od ogórków dolałam ok.5-6 łyżek.[/COLOR] Korzystałam z [URL="http://vkusno-gotovim.com/pervie_bluda/rassolniki/rassolnik_s_fasolyu.html"]tego przepisu[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik z fasolą
Top
Bottom