Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik z oliwkami i kaparami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1493002" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #708090"><span style="font-size: 26px"><strong>Rassolnik z oliwkami i kaparami</strong></span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86935[/ATTACH]</p><p>-mięso z kością 0,5 kg</p><p>-ziemniaki 5 szt (średnie)</p><p>-ryż 10 dkg</p><p>-ogórki kiszone 2-3 szt</p><p>-woda od ogórków 1/2 szklanki</p><p>-marchew 1 szt</p><p>-cebula 1 szt</p><p>-oliwki zielone -garść</p><p>-kapary 1 łyżka</p><p>-keczup 1 łyżka</p><p>-włoskie przyprawy </p><p>-pieprz 10 ziarenek</p><p>-liść laurowy</p><p>-sól do smaku</p><p>Z mięsa ugotować bulion,dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę,ryż i gotować aż składniki będą prawie miękkie.</p><p>Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki,wlać pół szklanki wody od ogórków,startą marchew,drobno posiekaną cebulę,</p><p>oliwki,pieprz,keczup i nadal gotować.</p><p>5 minut przed końcem gotowania zupy dodać przyprawę włoską,kapary i liść laurowy.</p><p>Jeśli jest taka potrzeba ,posolić do smaku i dodać trochę wody z ogórków.</p><p>Można podawać ze śmietaną.</p><p>[ATTACH=full]86936[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1493002, member: 421"] [COLOR=#708090][SIZE=14][B]Rassolnik z oliwkami i kaparami[/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]86935[/ATTACH] -mięso z kością 0,5 kg -ziemniaki 5 szt (średnie) -ryż 10 dkg -ogórki kiszone 2-3 szt -woda od ogórków 1/2 szklanki -marchew 1 szt -cebula 1 szt -oliwki zielone -garść -kapary 1 łyżka -keczup 1 łyżka -włoskie przyprawy -pieprz 10 ziarenek -liść laurowy -sól do smaku Z mięsa ugotować bulion,dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę,ryż i gotować aż składniki będą prawie miękkie. Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki,wlać pół szklanki wody od ogórków,startą marchew,drobno posiekaną cebulę, oliwki,pieprz,keczup i nadal gotować. 5 minut przed końcem gotowania zupy dodać przyprawę włoską,kapary i liść laurowy. Jeśli jest taka potrzeba ,posolić do smaku i dodać trochę wody z ogórków. Można podawać ze śmietaną. [ATTACH=full]86936[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rassolnik z oliwkami i kaparami
Top
Bottom