Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
RATATOUILLE z dorszem (Aganiok)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39178" data-attributes="member: 36"><p>2 łyżki oliwy </p><p>2 średnie cebule </p><p>2 ząbki czosnku </p><p>1 duża papryka </p><p>1 mały bakłażan </p><p>1 średnia cukinia </p><p>1 szkl bulionu </p><p>900 g pomidorów </p><p>1/4 szkl siekanej bazylii </p><p>1/4 szkl siekanej natki pietruszki </p><p>1/4 łyżki tymianku </p><p>sól, pieprz </p><p>1 kg filetów z dorsza </p><p></p><p>Cebulę pokroić w cienkie plastry. </p><p>Paprykę, cukinię i bakłażan pokroić w kawałki 2 centymetrowej wielkości. </p><p>W dużym rondlu rozgrzać oliwę, poddusić cebulę, czosnek, paprykę, bakłażana i cukinię. </p><p>Gotować na małym ogniu około 5 minut często mieszając. </p><p>Dodać bulion, rozdrobnione pomidory, zioła, sól, pieprz. </p><p>Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 15 minut. </p><p>Dodać pokrojoną w kostkę rybę i dusić kolejne 8 minut (do miękkości mięsa). </p><p>Podawać z ryżem. </p><p>Można też to potraktować jako danie jednogarnkowe i zajadać z miseczki razem z pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39178, member: 36"] 2 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 duża papryka 1 mały bakłażan 1 średnia cukinia 1 szkl bulionu 900 g pomidorów 1/4 szkl siekanej bazylii 1/4 szkl siekanej natki pietruszki 1/4 łyżki tymianku sól, pieprz 1 kg filetów z dorsza Cebulę pokroić w cienkie plastry. Paprykę, cukinię i bakłażan pokroić w kawałki 2 centymetrowej wielkości. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, poddusić cebulę, czosnek, paprykę, bakłażana i cukinię. Gotować na małym ogniu około 5 minut często mieszając. Dodać bulion, rozdrobnione pomidory, zioła, sól, pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 15 minut. Dodać pokrojoną w kostkę rybę i dusić kolejne 8 minut (do miękkości mięsa). Podawać z ryżem. Można też to potraktować jako danie jednogarnkowe i zajadać z miseczki razem z pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
RATATOUILLE z dorszem (Aganiok)*
Top
Bottom