Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Razowe ciasto z winogronami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 1024945" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]56509[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>&#8226; 2 jajka</p><p>&#8226; 2/3 - 1 szklanki cukru trzcinowego demerara</p><p>&#8226; 100 ml oliwy z pestek winogron</p><p>&#8226; Ok. 60 – 80 ml mleka</p><p>&#8226; 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej</p><p>&#8226; &#189; szklanki otrąb pszennych prażonych</p><p>&#8226; 1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>&#8226; 1 łyżeczka kawy (rozpuszczalna, instant) – nie koniecznie</p><p>&#8226; Ok. 300 g winogron ciemnych, bezpestkowych</p><p>&#8226; 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego</p><p></p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Mąkę wymieszać z otrębami i proszkiem do pieczenia. W misce ubić jajka z cukrem i olejem. Dodać do ubitych jajek mąkę i mleko. Wymieszać łyżką, ale tak aby ciasto nie było zbyt gładkie. </p><p>Przelać ciasto do keksówki ( 26x10) lub do tortownicy 20-22cm, wyłożonych papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć połowę winogron i odstawić na czas potrzebny do nagrzania piekarnika. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Wstawić ciasto, gdy piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę. Po 10 minutach pieczenia, wyjmujemy ciasto i wykładamy na wierzch pozostałe winogrona. Pieczemy jeszcze ok. 35 minut.</p><p>Ciasto przestudzić ok. 10 minut i wyjąć z formy. Wystudzić całkowicie, stawiając na kratce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 1024945, member: 4258"] [ATTACH=full]56509[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] • 2 jajka • 2/3 - 1 szklanki cukru trzcinowego demerara • 100 ml oliwy z pestek winogron • Ok. 60 – 80 ml mleka • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej • ½ szklanki otrąb pszennych prażonych • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka kawy (rozpuszczalna, instant) – nie koniecznie • Ok. 300 g winogron ciemnych, bezpestkowych • 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego [B]Wykonanie:[/B] Mąkę wymieszać z otrębami i proszkiem do pieczenia. W misce ubić jajka z cukrem i olejem. Dodać do ubitych jajek mąkę i mleko. Wymieszać łyżką, ale tak aby ciasto nie było zbyt gładkie. Przelać ciasto do keksówki ( 26x10) lub do tortownicy 20-22cm, wyłożonych papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć połowę winogron i odstawić na czas potrzebny do nagrzania piekarnika. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Wstawić ciasto, gdy piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę. Po 10 minutach pieczenia, wyjmujemy ciasto i wykładamy na wierzch pozostałe winogrona. Pieczemy jeszcze ok. 35 minut. Ciasto przestudzić ok. 10 minut i wyjąć z formy. Wystudzić całkowicie, stawiając na kratce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Razowe ciasto z winogronami
Top
Bottom