Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Razowe desery: crumble i placuszki- dla Paulinki i DagiM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 263482" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. Crumble śliwkowy</strong> wg. Classic Home Cooking- 6 porcji</p><p>1 kg śliwek</p><p>60 g brązowego cukru</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>250 g mąki pszennej razowej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>150 g brązowego cukru</p><p>90 g masła</p><p>Śliwki wypestkować, ułożyć w natłuszczonej formie. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, proszku, cukru i masła zrobić kruszonkę, posypać nią śliwki. Piec przez 30 min w 180st.</p><p></p><p><strong>2. Placuszki </strong>wg. Classic Home Cooking</p><p>175 g mąki pszennej razowej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>45 g cukru</p><p>1 duże jajko</p><p>200 ml mleka</p><p>Wymieszać suche składniki. Dodać jajko i połowę mleka, ubić. Dodać jeszcze tyle mleka, aby ciasto osiągnęło konsystencję gęstej śmietany. Smażyć. (około 20 placuszków)</p><p>[Można mrozić przez 6 miesięcy]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 263482, member: 344"] [B]1. Crumble śliwkowy[/B] wg. Classic Home Cooking- 6 porcji 1 kg śliwek 60 g brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g brązowego cukru 90 g masła Śliwki wypestkować, ułożyć w natłuszczonej formie. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, proszku, cukru i masła zrobić kruszonkę, posypać nią śliwki. Piec przez 30 min w 180st. [B]2. Placuszki [/B]wg. Classic Home Cooking 175 g mąki pszennej razowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 45 g cukru 1 duże jajko 200 ml mleka Wymieszać suche składniki. Dodać jajko i połowę mleka, ubić. Dodać jeszcze tyle mleka, aby ciasto osiągnęło konsystencję gęstej śmietany. Smażyć. (około 20 placuszków) [Można mrozić przez 6 miesięcy] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Razowe desery: crumble i placuszki- dla Paulinki i DagiM
Top
Bottom