Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Razowe kostki- dla Paulinki i DagiM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 263472" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. Brzoskwiniowe</strong> wg. Chocolate & Baking</p><p>Ciasto:</p><p>225 g mąki pszennej razowej</p><p>50 g zmielonych orzechów</p><p>100 g margaryny</p><p>4 łyżki wody</p><p>mleko sojowe</p><p>Wymieszać mąkę i orzechy, wsiekać margarynę. Dodać wodę i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić przez 30 min.</p><p>Nadzienie:</p><p>225 g suszonych moreli</p><p>otarta skórka z 1 pomarańczy</p><p>300 ml soku jabłkowego</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>50 g rodzynek</p><p>Zagotować morele, skórkę i sok. Gotować na małym ogniu przez 30 min, ostudzić, zmiksować. Dodać cynamon i rodzynki.</p><p>Ciasto podzielić na dwie części. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć blaszkę 23x23. Nałożyć nadzienie, pozostawiając wolne brzegi ciasta. Brzegi posmarować wodą. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć nią nadzienie i zlepić brzegi. Ponakłuwać widelcem i posmarować wierzch ciasta mlekiem sojowym. Piec na złoto przez 20- 25 min w 200st. Pociąć na 12 porcji.</p><p></p><p></p><p><strong>2. Z polewą czekoladową i orzechami</strong> wg. Kuchni Amerykańskiej</p><p>500 g masła</p><p>2 szkl brązowego cukru</p><p>2 żółtka</p><p>4 szkl mąki pszennej razowej</p><p>240 g posiekanej czekolady</p><p>1 szkl posiekanych orzechów laskowych/włoskich</p><p>Masło i cukier utrzeć na puch. Dodać jajko i utrzeć. Dodać mąkę i utrzeć. Piec w blaszce 25x32x5 przez 25 min w 180st. Gorące ciasto posypać czekoladą (ma się stopić), rozprowadzić. Posypać orzechami. Jeszcze ciepłe pociąć na 24 porcje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 263472, member: 344"] [B]1. Brzoskwiniowe[/B] wg. Chocolate & Baking Ciasto: 225 g mąki pszennej razowej 50 g zmielonych orzechów 100 g margaryny 4 łyżki wody mleko sojowe Wymieszać mąkę i orzechy, wsiekać margarynę. Dodać wodę i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić przez 30 min. Nadzienie: 225 g suszonych moreli otarta skórka z 1 pomarańczy 300 ml soku jabłkowego 1 łyżeczka cynamonu 50 g rodzynek Zagotować morele, skórkę i sok. Gotować na małym ogniu przez 30 min, ostudzić, zmiksować. Dodać cynamon i rodzynki. Ciasto podzielić na dwie części. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć blaszkę 23x23. Nałożyć nadzienie, pozostawiając wolne brzegi ciasta. Brzegi posmarować wodą. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć nią nadzienie i zlepić brzegi. Ponakłuwać widelcem i posmarować wierzch ciasta mlekiem sojowym. Piec na złoto przez 20- 25 min w 200st. Pociąć na 12 porcji. [B]2. Z polewą czekoladową i orzechami[/B] wg. Kuchni Amerykańskiej 500 g masła 2 szkl brązowego cukru 2 żółtka 4 szkl mąki pszennej razowej 240 g posiekanej czekolady 1 szkl posiekanych orzechów laskowych/włoskich Masło i cukier utrzeć na puch. Dodać jajko i utrzeć. Dodać mąkę i utrzeć. Piec w blaszce 25x32x5 przez 25 min w 180st. Gorące ciasto posypać czekoladą (ma się stopić), rozprowadzić. Posypać orzechami. Jeszcze ciepłe pociąć na 24 porcje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Razowe kostki- dla Paulinki i DagiM
Top
Bottom